annonse

Tyskerne trekker saken

Avgjort
Avgjort: Frank Olsen er glad for at saken er ute av verden. (Foto: Privat)
Trekker kravet
Trekker kravet: Patrick Lundevall-Unger i Avocado Advokater representerte det tyske ekteparet. (Foto: Privat)
Knust
Knust: Slik så frontruta på Frank Olsens bil ut, etter uhellet på Gimsøya. (Foto: Privat)

SORTLAND: Det tyske ekteparet som krevde erstatning etter at Frank Olsen kjørte på kamerautstyret deres, trekker nå kravet.

Morten Berg-Hansen

– Vi trekker saken. Vi vil ikke at vesterålinger og nordlendinger skal føle at tyske turister lager mas og problemer for slike som Frank, sier ekteparets advokat Patrick Lundevall-Unger.

Er fortsatt uenige

Påkjørselen skjedde på Gimsøya i Lofoten i januar, en kveld både ekteparet og Olsen var ute for å fotografere nordlyset. Olsen hevder at kamerautstyret sto i kjørebanen da hendelsen fant sted – ekteparet at det sto utenfor veien. Partene var også uenige om farta Olsen holdt.

Lundevall-Unger medgir at partene er uenige, men ønsker at man nå kan legge saken død.

– Partene ønsker at Frank skal få fred og ro. De ønsker også å si at det er veldig glade i Norge og at de ønsker å kunne komme tilbake og være velkomne, sier Lundevall-Unger.

Frank Olsen er fornøyd med at saken nå legges død.

– Mye styr

– Det er et «fair» standpunkt for dem. Og det er helt greit for meg. Jeg har hatt mye styr i ei heil uke nå, men jeg har også fått utrolig mye støtte og mange positive tilbakemeldinger etter at jeg fortalte om saken i sosiale medier og i Bladet Vesterålen. Det er godt å være kvitt denne saken, sier Olsen.

Han håper og tror at det likevel ikke er helt forgjeves:

Noe å lære av

– Det kan ligge mye læring i slik sak, både for meg og for andre. Denne saken viser hvor forsiktig man må være, både som sjåfør og som fotograf. Hadde det vært en mer uvøren sjåfør eller en dårligere bil, så kunne dette gått mye verre, og både bil og helse kunne vært ødelagt. Det forteller også at man ikke kan regne med å være alene, om man er ute en sein kveld og på øde veier. Det er nemlig mange ute og ferdes på jakt etter det samme lyset og det samme bildet.

Han sier vesterålingene antakelig ikke aner hvor mange turister som oppholder seg i Lofoten vinterstid.

– De turistene som er i Vesterålen er for ingenting å regne mot den trafikken som er i Lofoten. Men det blir mer og mer i Vesterålen også, og da bør man være obs – enten man er sjåfør eller fotograf, sier Olsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse