annonse

Uværet ødela skulptur på Myre

Skulptur ødelagt:
Skulptur ødelagt: Skulpturen på Myre er ødelagt etter den veltet over natt til fredag. Legg merke til at en fisk også er kastet opp på land like ved stolpen. (Foto: Kristian Haugen, Øksnes kommune)

ØKSNES: Myreskulpturen i Etterbilder, Øksnes del av Skulpturlandskap Nordland har veltet over i uværet natt til fredag. – Det må enten være været, eller at fundamentet har sviktet, sier havnesjef John Danielsen til Bladet Vesterålen.

Sverre Idar Lakså

Øksnes kommunes del av Skulpturlandskap Nordland heter Etterbilder, og består av to skulpturer, formet som lyktestolper. Den ene står i Nyksund, og peker mot sør, mens den andre står på Myre og peker mot nord.

– Jeg fikk melding fredag morgen om at skulpturen på Myre hadde veltet over, og ga beskjed om at noe måtte gjøres. Den lå jo delvis over veien nede ved snuplassen, sier havnesjef John Danielsen til Bladet Vesterålen.

Han sier han regner med at det er været natt til fredag som har ført til at skulpturen har veltet over og knust.

– Det må jo være været, ellers så må det jo være fundamenteringa som har sviktet, sier Danielsen.

Foten til skulpturen har knust i flere deler.

– Vi har koblet fra strømmen og ryddet opp. Skulpturen er ødelagt, sier Bengt Stian Nilsen på teknisk avdeling i Øksnes kommune til Bladet Vesterålen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse