annonse

– Vesterålen bør påvirke for å få rittet tilbake

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway: Arctic Race of Norway svinger ned av Sortlandbrua og inn på FV820 (Foto: Alf Oxem)
Helge Høve
Helge Høve: Helge Høve
Helge Høve
Helge Høve: Helge Høve

SORTLAND: Helge Høve mener det er på tide at Vesterålen tar initiativ overfor arrangørene for å få lagt et nytt Arctic Race of Norway hit. – Det kommer ikke av seg selv, sier han, og mener dette kan være en oppgave for Vesterålen regionråd.

Inger Merete Elven

Første etappe av årets ritt gikk torsdag mellom Andørja og Narvik, før det nå beveger seg i ulike deler av Troms og avsluttes i Tromsø søndag 13. august.

I 2013 fikk Vesterålen smake på sykkelfesten, med etapper i både Sortland og Hadsel.

Utflytta sortlandmann Helge Høve synes det kan være på tide at regionen tar initiativ til å få sykkelrittet tilbake hit.

Regionrådet naturlig

– Et slikt arrangement kommer ikke av seg selv. Og vi må ta høyde for en lang planleggingshorisont, der vi bør være et par år på forskudd, sier Høve.

Han peker på Vesterålen regionråd som en naturlig instans for å ta et slikt initiativ, som et samlet Vesterålen stiller seg bak.

– Fordelen med å ha Arctic Race her, er at det blir et kompakt arrangement med utgangspunkt i Sortland og med etapper i ulike deler av Vesterålen. Det reduserer samtidig logistikkutfordringene som arrangøren har.

– Utfordringene ved å ha rittet her kan være at vi har litt få bakker, og redusert hotellkapasitet midt på sommeren.

Positive ringvirkninger

Høve mener uansett at de positive ringvirkningene vil være så mange, at det vil være verdt å kjempe for en ny utgave av Arctic Race:

– Tv-bildene overføres til rundt 180 land, og vil sette Vesterålen på kartet. Vegvesenet pleier også å foreta utbedringer av veiene der etappene går. Jeg var selv og så da rittet sist gikk på Senja, og der var det enormt hvor de hadde reparert veiene. I tillegg vil Telenor sørge for oppgradering av mobilnettet langs hele ruta.

Fra sin tid sin rådmann i Ibestad ble Høve kjent med karene som står bak Arctic Race of Norway, som før het Tour de Andørja.

– Det må et lokalt initiativ til for å få lagt rittet til Vesterålen, og det kunne være spennende om Vesterålen klarer å gå sammen om et slikt initiativ, sier han.annonse

annonse

annonse