annonse

– Vi er beredt

Beredt
Beredt: Ståle Rasmussen og Jan Roar Johannessen i Sortland Brann og Redning. (Foto: arkiv)

SORTLAND: – Vi er forberedt på uværet, og vi har funnet fram ekstra utstyr, sier brannsjef Ståle Rasmussen i Sortland.

Idar Ovesen

– Først og fremst har vi vanlig beredskap, men vi har funnet fram ekstra bolter, stropper og tau, med tanke på at tak kan komme til å løsne.

Brannsjef Ståle Rasmussen i Sortland har så langt inn i torsdagskvelden hatt det rolig. Det har ikke vært noen oppdrag på uværsettermiddagen.

– Skal legge meg tidlig

– Været er rolig på Sortland nå.  Men jeg tror at jeg kommer til å legge meg tidlig. Det er meldt mer uvær, og ting kan fort skje. Det må du nesten regne med.

Han har nok i bakhodet at kanskje både natta og fredagen kan bli mer heftig. Hele brannmannskapet i Sortland bor såpass nært stasjonen at de kommer seg fort dit.

Rasmussen forteller at en også har tatt høyde for at Sortlandsbrua kan bli stengt.

Bil på Hinnøy-sida

– Derfor har vi kjørt en av våre mindre brannbiler over på Hinnøy-sida, der vi også har en innsatsleder. Selv om brua skulle bli stengt, vil vi nok få tillatelsetil å kjøre over med de større brannbilene, beroliger brannsjefen.

– Vi er i beredskap, og vi er forberedt, lover brannsjef Rasmussen, mens uværet enn så lenge lar vente på seg på Sortland.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse