annonse

– Vi er trukket inn i et skittent spill

1449823575024.jpg
Daglig leder Jim Jakobsen i Cerpus. (Foto: Innsendt)

ØKSNES: – Hele denne saka er et anliggende som først og fremst ligger i NDLA. To revisjoner og ansatte i NDLA slår fast at Cerpus ikke har brutt lovverket, sier daglig leder i Cerpus, Jim Jakobsen.

  • Sverre Idar B. Lakså

Daglig leder i Cerpus, Jim Jakobsen mener Alsvåg-selskapet er trukket inn i et skittent spill for å ramme NDLA og digitale læringsmidler.

Nasjonal Digital Læringsarena (NDLA) er eid av 18 av 19 norske fylkeskommuner, og jobber i dag med å erstatte lærebøkene i alle fag i den videregående skolen med digitale læremidler. Selskapet blir administrert av Hordaland fylkeskommune. I juni skrev Bladet Vesterålen om at to av eierne i Cerpus, Jarle Ragnar Meløy og Tommy Nordeng, har vært leid ut som konsulenter til NDLA. I to revisjoner utført av Deloitte ble anklagene om at Nordeng og Meløy skal ha påvirket NDLA til å kjøpe tjenester fra Cerpus avvist.

I forrige uke blusset saka opp igjen, i forbindelse med et ekstraordinært styremøte i NDLA.

– Det er en helt absurd situasjon vi har havnet i, nå er det veldig viktig for oss å få frem fakta i saka, sier Jakobsen.

Han sier det er vanskelig å kommunisere ut i media ting som går på kundeforholdet mellom Cerpus og NDLA.

– Det er ikke kommet fram noe nytt i den siste omgangen med omtale, men at vi stadig blir trukket inn i denne saka som i all hovedsak handler om NDLA, gjør at omdømmet vårt blir skadet. De som er taperne her er de som jobber i Cerpus, sier Jakobsen.

Han understreker at Cerpus har siden 2007 som ekstern leverandør vært med på å bygge opp Norges største fagnettsted med over 70 000 daglige besøk.

– ndla.no ble tidigere i år kåret til verdens beste nettsted for åpne og gratis digitale læringsressurser. Alle tjenester levert av oss som har vært ute på offentlige anbud, der vi har levert det beste tilbudet og vunnet kontrakter, sier Jakobsen.

Cerpus har sendt ut en pressemelding der de ønsker å få fram fakta i saka. Selskapet skriver at som ekstern leverandør har Cerpus hele tiden forholdt seg profesjonelt til kontraktsforpliktelser og bestillinger fra NDLA.

– Ingen av våre konsulenter har på noe tidspunkt vært ansatt i NDLA, heller ikke som ledere. Vi har kun vært innleide konsulenter og har bare levert tjenester etter bestilling.

Selskapet skriver også at Cerpus har ikke vært involvert i utlysning av anbud i NDLA der de selv har levert tilbud. Det bekreftes av revisjonene.

– Som ekstern leverandør ba vi i 2013 NDLA om å vurdere vår habilitet i de rollene vi ble leid inn i. I en ekstern juridisk vurdering ble det fastslått at man «ikke kunne oppfatte at Cerpus i en konkret situasjon har påvirket slik at en eller flere hos Cerpus skulle være inhabile.»

– Ifølge revisjonen er NDLA i dag en mer profesjonell virksomhet enn tidligere, og NDLA er fortsatt en viktig kunde for oss.

– NDLA har uttalt  til NRK at Cerpus fortjener oppreisning etter den medfarten vi har fått, og poengterer videre at det er NDLA og ikke Cerpus som har brutt loven.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse