annonse

Vil stoppe småtorsk-fiske

: Svein Tobiassen. (Foto: Mareno Leonhardsen)

Nordland fylkesfiskarlag krever minstemålet på torsk økt fra 44 til 47 cm.

Fiskeribladet melder at sjarkfiskarveteran Svein Tobiassen fra Bø fremmet forslag og fikk fylkesfiskarlaget med på kravet, som følge av mye småtorsk i trålernes landinger fra Bjørnøya i sommer.

– Dette er et fiske Norge ikke kan være bekjent av. Yngre fiskere som har vært med som mannskap der i sommer er rystet over hva de har sett. De reagerer på at fiskerne styres av kortsiktige hensyn, i stedet for å tenke på framtida, sier Svein Tobiassen til Fiskeribladet.

363 t fisk under 1,3 kilo

Med bakgrunn i tall Fiskeribladet har fått fra Norges Råfisklag melder avisa at at snurrevadflåten har levert dobbelt så mye fersk torsk fisket nord i Barentshavet i august i år, sammenlignet med samme måned i fjor.

Av 1941 tonn som er levert fersk i august, hadde 1420 tonn av dette en rundvekt på under 3,2 kilo. 363 tonn av fisken var under 1,3 kilo.

Barnehage-fiske

Svein Tobiassen ønsker å sette en stopper for spesialordninger som gjør det fristende å fiske på den minste torsken, og frede de aktuelle områdene ved Bjørnøya som de viktige oppvekstområdene for torsk de er, skriver Fiskeribladet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse