annonse

Vilde fikk drømmestipend

: Vilde Øien Karlsen får Drømmestipendet, overlevert av ordfører Torbjørn Karlsen under kommunestyremøtet. (Foto: Jostein Eldevik)
Sang da hun mottok Drømmestipendet.
Sang da hun mottok Drømmestipendet.: Vilde Øien Karlsen. (Foto: Jostein Eldevik)

KVÆFJORD: Vilde Øien Karlsen drømmer om å jobbe med musikk resten av livet.

Hilde Jørgensen

Dermed ble det til at hun fikk drømmestipend på 15.000 kroner, utdelt i kommunestyret i Kvæfjord onsdag.

Hun takket spesielt kulturskolen og for det hun hadde lært der gjennom årene, blant annet det å bli trygg i å stå på en scene, da hun mottok stipendet. (Lytt til lydklippet ovenfor).

Juryen var ikke i tvil da Vildes drøm ble vurdert.

Hun begrunner sin søknad med at hennes døm er å kunne jobbe med musikk resten av livet.

– Som utøvende musiker eller ikke, håper jeg alltid å kunne ha musikken som en del av min hverdag. Jeg har lyst til å utdanne meg innen business og management for å hjelpe andre opp og frem med sin musikk, samtidig som jeg får kompetanse og innblikk i hvordan man skal klare seg i bransjen og bruke det i personlig vekst. Jeg har lyst til å starte, lede og dirigere et eget kor. Jeg trenger derfor å kurse meg mer innenfor dette feltet. Jeg har også fascinasjon for samisk musikk og joik, og har alltid hatt lyst til å lære mer om denne tradisjonen, skriver hun.

Vilde drømmer om å få reise til utlandet for å studere, lære og skape nettverk utenfor Norge.

– Jeg vil reise til Afrika gjennom prosjektet «MOVE» for å spre min kunnskap samt lære og oppleve helt nye kulturer. Jeg vil fortsette å lage musikk i større grad og bli tryggere på egen musikk og eget uttrykk. Jeg har lyst til å spille inn, samt gi ut både egen musikk og cover i profesjonelt studio på sikt. Lenge har jeg også hatt en drøm om å sette opp en stor konsert i nærområdet med lokale artister og talenter. Jeg har lyst til å samle musikkmiljøet for å skape et fellesskap og jobbe på tvers av kultur, bakgrunn og sjanger. Drømmen min er å fortsette å gjøre det jeg elsker aller mest, som er musikk.

Økt beløp

Vilde er en av 100 unge kulturutøvere i år i rekken av totalt 1500 kulturtalenter, som siden 2004 har mottatt Drømmestipendet.

I år er stipendbeløpet økt fra 10.000 kroner til 15.000 kroner, og tilsammen ligger det 1,5 millioner kroner i drømmestipendpotten.

Det er 15. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om å dele ut dette betydningsfulle stipendet til talentfull ungdom. Nytt i år er også at kommunene kan nominere så mange utøvere de ønsker til Drømmestipendet, fordelt på kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. Tidligere var antallet nominasjoner begrenset til én per hver kategori fra hver kommune.

Drømmestipendet kan søkes av ungdom mellom 13 og 20 år. Målet med både nominasjon og stipend er at ungdom skal få motivasjon til å utvikle seg videre samt mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse