annonse

Viser seg fram i Tromsø

Race:
Race: Nordland fylkeskommune viser seg fram i Tromsø sentrum under Arctic Race. (Foto: Innsendt)

Under Arctic Race viser Nordland fram noen av sine unike utdanninger i Race Village i Tromsø sentrum.

  • Pressemelding

Tre videregående skoler viser seg fram i Tromsø sentrum denne helgen under Arctic Race. Fire dager til ende er Nordland fylkeskommune presentert på stand midt i Storgata i Tromsø - i såkalt Race Village.

- Fylkesrådet i Nordland ønsker at vi bruker anledningen til å vise fram noen av våre unike utdanninger, forteller prosjektleder Kai-Erik Breivoll, fra næringsavdelingen.

Gjør seg lekker

Det er fire unike utdanninger man har valgt å reklamere for - utdanninger som ikke finnes i Troms. Romteknologi ved Andøy videregående skole, Friluftslivsfag ved Knut Hamsun videregående skole, og Blomsterdekoratør og Lys, lyd, Scene ved Saltdal videregående skole.

Dette er linjer som elever kan søke seg til fra hele landet. Blomsterdekoratør i Saltdal er det eneste tilbudet i Nord-Norge. Romteknologi og Friluftslivsfag er unike linjer i Norge. Lys, lyd og Sceneproduksjon er et helt nytt studium som utarbeides, og som man håper på oppstart høsten 2018.

Sykkel og folkefest

Arctic Race gjennomføres i år i hovedsak i Troms fylke. Første etappe hadde målgang i Narvik, men nå beveger sirkuset seg nordover, med avslutning og målgang i Tromsø på søndag.

- Vi forventer veldig mye folk i Tromsø sentrum. Værmeldingen er bra, og vi vet jo av erfaring at det vil koke med folk rundt oss. Nå bruker vi muligheten til å vise fram Nordland sammen med Nordnorsk reiseliv her i Tromsø sentrum. Blant annet har vi en quiz om Nordland, med fine opplevelsespremier i Nordland, avslutter Kai-Erik Breivoll.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse