annonse

Visit Vesterålen er Miljøfyrtårn

: Kjetil Paulsen fra Visit Vesterålen mottok sertifikatet fra ordfører Tove Mette Bjørkmo. (Foto: Sverre Idar Lakså)

SORTLAND: Visit Vesterålen er den andre offentlige bedriften i Sortland som har oppfylt kravene til å bli miljøfyrtårn. – Sertifiseringa henger veldig høyt, sier Kjetil Paulsen i Visit Vesterålen.

Sverre Idar Lakså

I kommunestyremøtet torsdag kunne ordfører Tove Mette Bjørkmo åpne møtet med flere hyggelige tildelinger. Først ut var diplomet som tildeles bedrifter som er sertifisert som Miljøfyrtårn.

– Dette er den 13 bedriften i Sortland og den andre offentlige som får denne sertifiseringa. På landsbasis er det 5200 som er sertifisert, sa ordfører Tove Mette Bjørkmo.

For å kunne bli Miljøfyrtårn må bedriften oppfylle kriteriene som settes, og dette bedømmes etter ei uavhengig evaluering. Hvert andre år må også bedriften gjennomgås på nytt for å få beholde sertifiseringa.

– Det er mange gode grunner for å bli Miljøfyrtårn. Vi er svært stolt over at Visit Vesterålen som en reiselivsbedrift tar vare på miljøet. Jeg håper at med denne tildelinga kan Visit Vesterålen være et forbilde for andre reiselivsbedrifter, slik at vi kan se at flere får den samme sertifiseringa, sa Bjørkmo.

Kjetil Paulsen mottok prisen, og sa at han håper at flere reiselivsbedrifter henger seg på.

– Det er miljøet vi lever av alle som driver med reiseliv, og derfor kan vi gå foran med et godt eksempel ved å vise at vi bryr oss gjennom å bli sertifisert som Miljøfyrtårn, sa Paulsen.

annonse