annonse

Blir kommunedirektør i Øksnes

: Nå er stillingstittelen til Elise Gustavsen kommunedirektør. (Foto: Sverre Idar Lakså)

ØKSNES: Formannskapet går inn for å endre stillingstittelen fra rådmann til kommunedirektør.

Sverre Idar Lakså

Som flere andre kommuner i Vesterålen, deriblant Hadsel, behandlet formannskapet saka om stillingstittelen til kommunens administrasjonssjef, eller rådmann, som det er blitt kalt i Øksnes kommune.

– Det er et valg til høsten. Da er det greit for det nye kommunestyret at vi har fått en avgjørelse i denne saka. Dette er også blitt gjort i de andre kommunene i Vesterålen, innledet ordfører Karianne Bråthen (Ap).

– Jeg har ikke sterke meninger om dette, men dette handler om å følge opp den nye kommuneloven, sa Elise Gustavsen.

Alle i formannskapet var enig om at det er på sin plass å få en kjønnsnøytral stillingstittel, men ikke alle var enige om at kommunedirektør var den beste stillingstittelen.

– Jeg er ikke bekvem med å bruke direktørtittelen. Jeg synes ikke det passer i kommunesammenheng. Jeg er opptatt av at kommunen skal ha nærhet til folket, og jeg er usikker på om vi med en direktørtittel oppnår det, sa John Danielsen (Sp).

– Det er ikke verre enn at du begynner å røyke sigar, sa Hilde Hansen (Ap) til Elise Gustavsen, til stor latter fra de andre.

Jørn Martinussen synes kommunedirektør er passende for en kommunes øverste administrative stilling.

– Da jeg startet i arbeidslivet jobbet jeg i et firma hvor vi hadde en administrasjonssjef, og han jobbet under daglig leder. Slik jeg ser det sender ikke administrasjonssjef-tittelen signalet som vi ønsker, nemlig at man her har med toppstillinga i kommunen å gjøre, sa Jørn Martinussen.

Tommy Steffensen ga sin støtte til Jørn Martinussen, og la til at i internasjonal sammenheng har titler mye større betydning enn i Norge, og at direktør er en internasjonal tittel.

– Jeg ser ingen problemer med å gå for kommunedirektør, sa Tommy Steffensen.

– Jeg er ikke direkte imot å gå for kommunedirektør, men jeg mener vi kan vente til høsten, sa John Danielsen (Sp). Dette fikk han ikke flertallet med på. Da det kom til votering ble kommunedirektør vedtatt mot stemmene fra John Danielsen (Sp) og Ken Ivan Reinholdtsen (Frp).

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse