annonse

Brannstasjonen reiser seg.

Stasjonen
Stasjonen: Den reiser seg fort nå, brannstasjonen på Myre. (Foto: Trond K. Johansen)
Brannsjefen
Brannsjefen: Brannsjef Ken Ivan Reinholdtsen gleder seg over at det skjer mye denne og neste uke og håper at de snart har tett bygg. (Foto: Trond K. Johansen)

ØKSNES: Den nye brannstasjonen på Myre er i ferd med å ta form.

  • Trond K. Johansen Trond@blv.no - 76110953

Øksnes Entreprenør har hatt fundamentering etter at Staven Grus tok grunnarbeidet. Det er Myre Trelast XL-bygg som er hovedentreprenør. Øksnes Entreprenør skal levere tett bygg, før Myre Trelast XL-Bygg AS overtar

for å ferdigstille bygget.

På grunn av at det ble funnet så mye skrap i grunnen, gikk det lenger tid å grave og kvitte seg med jernskrot. Stasjonen ligger nå rundt tre uker etter skjema, men brannsjef Ken Ivan Reinholdtsen håper og tror at de skal klare å hente dette inn igjen.

På byggemøtet tirsdag formiddag ble det sagt at denetter gjeldende fremdriftsplan, ligger tre uker etter, men ny framdriftsplan skal være på plass til neste møte i august.

Stor framdrift denne og neste uke

Det er alltid slik at det skjer veldig raskt når grinda reises og bygget begynner å bli kledt. Det skjer denne og neste uke.

– Støypinga er ferdig nå og onsdag kommer resten av stålbjelkene opp. Deretter skal det legges inn hulkil i etasjeskillet og det skal legges tak. I neste uke blir det kledd med sandwish, som allerede er på plass på byggeplassen sier Ken Ivan Reinholdtsen til Bladet Vesterålen.

Etter planen og kontrakten skal bygget stå ferdig uke 50, men Reinholdtsen sier til avisen at det spiller igrunnen liten rolle for dem om det blir snakk om uke 50 eller etter nyttår. De vet nå at de får ny brannstasjon og at de da kan begynne å få orden på pålegg og krav fra branntilsyn og etablering av rein og skitten sone i stasjonen.

Ken-Ivan er brannsjef, men sier at de skal ha inn ei full stilling til for å ta forebyggende arbeid ute i felten, feiing og lignende.

– Det blir nok en el omorganisering når vi er på plass i det nye bygget etter nyttår, sier han.

annonse