annonse

Bygger brua over Storelva i Alsvåg

: Det bygges ny bru og vei for Storelva Fv. 939 i Øksnes kommune. (Foto: Tomas Rolland, Statens vegvesen)
: Elveløpet skal bli bedre med den nye løsninga. (Foto: Gøran Sofienlund, Statens vegvesen)

ØKSNES: Bygginga av ny veg og bru over Storelva i Alsvåg er godt i gang.

Mareno Leonhardsen

Prosjektet består av omlag 320 meter omlegging av dagens veg og en ny bru som bygges ved siden av den eksisterende brua. Anlegget skal være ferdig i løpet av oktober.

Vei og sykkelveg

Den nye veien får en totalbredde på 6,5 meter og langs vegen blir det bygget en 3,5 meter bred gang- og sykkelveg, adskilt fra vegen med tre meter grøft.

På seks pæler

Nye Storelva bru blir 18,3 meter lang og 12 meter bred. Over brua blir det to kjørefelt og 3 meter gang- og sykkelveg, adskilt med rekkverk fra kjørebanen.

Brua skal stå på seks stålkjernepæler som skal drives 1,5 m ned i fjell, og arbeidet med dette starter i midten av juli.

Fjerner myr

For å sikre stabile grunnforhold i området graves det ut en del myr, som skiftes ut med nye masser, og totalt dreier det seg om 5500 m3.

Storelva er en del av det verna Alsvågvassdraget i Nordland, derfor er det lagt stor vekt på å sikre at det ikke skal være utslipp til vassdraget.

Nordland fylkeskommune er vegeier og finansierer prosjektet. Statens vegvesen er byggherre og leder arbeidet på vegne av fylkeskommunen.

: Elveløpet skal bli bedre med den nye løsninga. Foto: Gøran Sofienlund, Statens vegvesen
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse