annonse

– Det er i nord det skjer

1487322155988.jpg
Fylkesordfører i Nordland Sonja Steen (Ap), fiskeriminister Per Sandberg (Frp) og ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen (Ap). (Foto: Sverre Idar Lakså)

ØKSNES: Fiskeriminister Per Sandberg deltok på kulinarisk festaften på Myre torsdag. Han hadde tidligere på kvelden hørt André Reinholdtsen fortelle om levendelagring.

  • Sverre Idar Lakså

– Nå skal jeg spise og kose meg, men jeg er stadig på jakt etter å øke kompetansen min, og da er det fint å komme til Øksnes og Myre. Her kan de det de driver med, og det er helt klart at det er i nord det skjer, sier Sandberg til Bladet Vesterålen.

Han fører liste over investeringer som gjøres i fiskerinæringen, og har fått over 60 punkt.

– De som kommer til meg og sier at det ikke skjer noe i fiskeriene skal få litt å stri med, for lista mi sier noe helt annet.

Fredag morgen skal Sandberg møte politikere og næringsliv i Øksnes, men han hadde allerede vært i møte med Ted Robin Endresen.

– Noe av det aller første jeg gjorde som fiskeriminister var å besøke Endresen, og da fikk jeg klar beskjed om at jeg måtte gjøre noe med landingsforskriften. Det har jeg gjort, og nå fikk jeg et nytt innspill som jeg må se på.

Gjør noe med det

Sandberg understreker at han anser at oppgaven hans er å ordne opp i regler og direktiv som hemmer utviklingen i fiskeriene.

– Det er bare å gjøre noe med det. Hver gang jeg får et innspill ringer jeg til forvaltninga og spør hva vi kan gjøre. Det er ikke verre enn det.

Sandberg røpet også at han har nyheter om Eidissen-utvalget, og at han mener alle vil bli fornøyd.

– Dersom alt går etter planen skal vi ha på plass en stortingsmelding før valget.

Sandberg liker å besøke Myre, og spesielt under skreifestivalen. Han har ikke planlagt å snakke med fiskere under besøket, men håper det blir tid til det likevel.

– Se på den optimismen, optimismen gror i fiskeriene, og da er det artig å være fiskeriminister.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse