annonse

Erfaringskonsulent i Bø

1485519500193.jpg
Per Åge Johnsen er ansatt i en liten kommunal stilling som erfaringskonsulent for rus og psykiatri i Bø. (Foto: Trond K. Johansen)

ØKSNES: Per Åge Johnsen fra Bø er ansatt i 20 prosent stilling som erfaringskonsulent psykiatri.

  • Trond K. Johansen

Siden 2. januar har Per Åge Johnsen i Bø vært ansatt i ei lita kommunal stilling som erfaringskonsulent for rus og psykiatri. Det trives han veldig godt med og nå ser det ut til at stillingen kan bli utvidet til 50 prosent.

– Det er mye å sette seg inn i. Jeg har aldri jobbet slik før, så dette er nytt for meg, men jeg synes det er kjempeinteressant, sier Johnsen til Bladet Vesterålen

Post- og datamann.

Han har vært postmann og datakonsulent tidligere, men fikk selv erfare hva det vil si å få problemer med rus og psykiatri. Det har gitt ham ei unik erfaring som han nå kan bruke på en konstuktiv måte for å hjelpe andre.

– Det er veldig spennende. Jeg kan bruke mine erfaringer på en annen måte enn dem som har gått på skole for å lære dette, sier han.

Stolt over Bø og Øksnes

Gretha Evensen i NAPHA (Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid) er kjempestolt over at Bø har klart å få til ei slik ordning og har stor tro på at dette vil være til nytte for brukere som sliter i Bø.

– Øksnes har ikke hatt samme ordning med tilsetting av erfaringskonsulent i en stilling, men mener at brukermedvirkning er viktig og at de vil se hvordan de kan komme inn på en slik ordning. Det har vært en erfaringskonsulent på frivillig basis i Øksnes, men han sa opp ettersom han syntes han ble altfor lite brukt.

– Det er en god tanke å bruke dem som selv har vært der, når de skal møte pasienter og brukere som har problemer, sier Gretha Evensen.

Rollemodell At Per Åge Johnsen har fått en stilling i kommunen og har kommet seg ut av rus og fått en ny start, betyr mye for dem som han nå har kontakt med. De ser at det kan nytte å prøve å komme seg ut og det kan føre til en ny start på livet.

– Jeg ønsker å komme ut blant brukerne og helseomsorgen. Jeg vil snakke med netterket rundt brukerne. Får vi dette til, kan det bli veldig bra, sier Evensen.

– Det er dette som er målet vårt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse