annonse

Festitur besøker Austringen

: Austringen brygge. (Foto: Privat)
: Regine Vetleseter Strangstad under Reginedagan i 2016. (Foto: Mareno Leonhardsen)
: Svein Haugen(kontrabass) og Arvid Engegård(fiolin) og Håvard Svendsrud(akkordeon) (Foto: Reiner Schaufler og Thor Hauknes)

ØKSNES: – Vi klarte ikke dy oss, og måtte bare holde denne konserten, sier Helene Gihle Hilde. For fjerde år på rad blir det sommerkonsert på Austringen.

Sverre Idar Lakså

– I august er det duket for årets sommerkonsert på Austringen brygge, da Festiturmusikerne Arvid Engegård, Håvard Svendsrud og Svein Haugen gir publikum musikalske godbiter i stemningsfulle omgivelser på notloftet. Denne gangen har de også med seg unge lokale musikktalenter fra Hadsel, Andøy og Bø, forteller Helene Gihle Hilde til Bladet Vesterålen. Det har blitt en fast sommertradisjon at hun og Rune Hilde inviterer til konsert på notloftet på Austringen brygge.

Fiolinisten Arvid Engegård fra Bodø er en av Norges ledende fiolinister. Han har hatt en eventyrlig internasjonal karriere som solist, kammermusiker og dirigent.

– Den fremragende akkordeonisten Håvard Svendsrud og andøyværing, fast festiturmusiker og klippe på kontrabass Svein Haugen gjorde stor lykke på Austringen også for tre år siden. Sammen byr trioen på gnistrende samspill og sprudlende spilleglede i musikk fra mange genre, forteller Hilde.

Festiturmusikerne har også invitert dyktige lokale ungdommer til et musikalsk møte på notloftet.

– Fiolinisten Celia Sanchez-Nieves fra Stokmarknes har gjort seg bemerket ved å vinne talentiaden i Hadsel i år, og hun har også vært solist med Lofoten og Vesterålen orkesterforening. Jenna Marie Grant fra Risøyhamn og Regine Vetleseter Strangstad fra Bø går begge på Musikklinja på Sortland videregående skole og har sang som hovedinstrument. Alle jentene er eller har vært elever ved fordypningstilbudet i musikk i regi av MUSAM, og publikum kan glede seg til å høre dem sammen med festiturmusikerne, forteller Hilde.

Notloftets lune atmosfære og fantastiske utsikt over øyene i Øksnes Vestbygd danner en unik ramme for konsertopplevelsen. Tradisjonen tro byr Rune og Helene Hilde på husets egenproduserte bacalao, kaker og varm og kald drikke.

Konserttidspunktet er tilpasset kveldsbåtruta til Austringen både fra Myre og Skjerfjord, og takket være sponsorene vil hurtigbåten gjøre en ekstra tur og frakte publikum tilbake etter konserten.

– Dette gjør vi i samarbeid med Festitur, og vi er takknemlige for at Sparebank 1, Renovest og Bulldozer Maskinlag støtter oss, sier Helene og Rune Hilde, som ønsker folk hjertelig velkommen.

De skal også arrangere et bryllup i sommer.

– Det blir en ganske travel sommer, men det er bare artig, sier Helene.

Hun legger til at hurtigbåten er ei viktig forutsetning for næringsliv i Øksnes Vestbygd.

– Derfor må den få fortsette å gå slik den gjør, sier hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse