annonse

Fiskernes dag i Øksneskirka

: MK Lykken ankommer kaia på Øksnes med ei folkelast til Fiskernes dag. (Foto: )
: Folk kom i båter, småbåter og til og med kajakk. (Foto: )
: Kormiljøet i Øksnes stilte opp sammen med dirigient Victoria Sovatkina både inne i kirka og ute ved bautaen. (Foto: )
: Etter gudstjenesten ble det servert kaffe og middag av Fiskarkvinnelaget i Øksnes. (Foto: )
: Eirin Hansen fortalte om stort engasjement i Øksnes og hele landet under letingen etter Truls Johansen. (Foto: )
: Evy prest holdt gudstjenesten og to barn ble døpt denne dagen. (Foto: )

ØKSNES: Landstad ble hedret under Fiskernes dag i Øksnes.

Søndag var det duket for Fiskerens dag i Øksnes kirke. Et flott arrangement som tiltrakk seg mange mennesker både fra Øksnes og hele Vesterålen.

I tillegg til hurtigbåtens faste rute, stilte flere fiskere opp med båter som de raust tok med seg de andre besøkende i. Noen valgte også å ta veien ut til Skogsøya i sine småbåter og til og med kajakk.

Der ute ble det gudstjeneste med to dåper og nesten fullsatt kirke. Gudstjenesten bar preg av Landstad sine salmer som en markering av Magnus Blodstrup Landstads 150-årsjubileum. I forlengelsen av gudstjenesten ble det lagt ned en krans på minnesmerket for omkomne fiskere i Øksnes, der Eirin Hansen fortalte om det store engasjementet fra hele landet i forbindelse med ulykken der Truls Johansen mistet livet. Kormiljøet i Øksnes deltok i samlet flokk med nydelig sang både i kirka og ved bautaen.

I kirken fortalte Jarle Meløy om Landstad-familiens virke i nord. Landstad vokste nemlig opp på Øksnes i en periode da faren hans var prest der ute.

Etter gudstjenesten var det salg av kaffe og middag på Øksnes Leirsted, der Øksnes Fiskerkvinnelag som vanlig sørget for god servering, før båtkortesjen satte kursen tilbake til Myre.

Tekst og foto: Sigrun-Olise Vågø Kjørseng

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse