annonse

Ingen tips om båten ennå

I den røde ringen
I den røde ringen: I dette området ble det gjort observasjon av en båt ulykkesnatta. (Foto: Politiet)

Politiet har ikke fått kontakt med noen som har mer kjennskap til båten som ble observert mellom Smines og Svinøya ulykkesnatta da Truls Henrik Johansen ble borte.

  • Tor Johannes Jensen | Sverre Idar Lakså

Tirsdag ettermiddag ba politiet publikum komme med tips om en båt som skal ha vært observert i området mellom Smines og Svinøya i Øksnes mellom klokka 02 og 04 ulykkesnatta da Truls Henrik Johansen forsvant på havet, natt til 15. juni.

Kai Rønning Nyvold i politiet opplyser til Bladet Vesterålen onsdag ettermiddag at politiet ikke hadde fått noen flere konkrete tips etter at de gikk ut og ba om informasjon.

Ifølge Nyvold er båten som skal ha vært observert av et vitne en åpen småbåt. Politiet ønsker fremdeles å komme i kontakt med noen som kjenner til denne.

VG skriver at 35-åringen som er siktet for uaktsomt drap skal ha avfyrt skudd for å tiltrekke seg oppmerksomhet etter Truls Johansen forsvant på havet.

Det har nå gått snart tre uker siden 23-årige Truls Henrik Johansen forsvant på havet utenfor Tindsøya i Øksnes Vestbygd. De siste ukene har det vært gjennomført omfattende søk etter 23-åringen, både langs strandlinjene i området, og langs havbunnen ved hjelp av ROV. Ifølge forklaringene til de tre som er siktet i saka forsvant Johansen i området rundt Børøya, som ligger like ved Tindsøya. Det var her båten som Truls Johansen og den siktede 35-åringen kjørte skal ha gått på et skjær, hvorpå begge havnet i havet.

VG har fått opplysninger som sier at 35-åringen som var sammen med Johansen i båten skal ha avfyrt skudd for å tiltrekke seg oppmerksomhet etter at Johansen var forsvunnet.
Avjsa har fått opplysninger om hva de tre siktede, en 35-årig mann, en 27-årig mann og en 38-årig mann har forklart om hendelsesforløpet den 14. og 15. juni.

De tre siktede skal torsdag 14. juni ha dratt ut fra Myre for å fiske blåkveite. Videre skal de ha dratt til et område ved Saltberget for å fiske sei. Da det var ferdig her satte de kursen mot Skipnes. Her skal de ha truffet blant andre Truls Johansen, og det ble ifølge VG et lystig lag der ute. 35-åringen hadde med seg en mengde Rivotril-piller, som flere, og da også Johansen, skal ha tatt sammen med alkohol.

De fire ble i Skipnes frem mot stengetid rundt klokka to på natta. Da skal Johansen ha sagt at han ønsket å hente sjarken sin på Stø. Båten Johansen hadde med seg til Skipnes var på 14 fot, og etter en diskusjon nede på kaia skal 35-åringen ha blitt med Johansen ombord, og de to forlot Skipnes. Like etter dro de to andre fra Skipnes.

De skal ifølge forklaringa ha lagt ut på en kronglete ferd, og på et tidspunkt skal de ha gått på et skjær, slik at propellen på motoren ble ødelagt. Dette førte til at de måtte gå med høyt turtall, noe som igjen førte til at de etter ei stund gikk tom for drivstoff, det var da 27-åringen ringte etter hjelp.
35-åringen som var sammen med Truls Johansen skal ha forklart at han og Johansen gikk på et skjær, og da de skulle kjøre videre ramlet begge ut av båten. Da 35-åringen kom seg ombord igjen ville ikke motoren starte. Han tok da årene fatt, men klarte ikke å komme seg bort til Johansen før han forsvant.
De to mennene som var sammen i samme båt ble plukket opp av redningsskøyta klokka 04.15, mens 35-åringen ble plukket opp klokka 05.00.
Anne Margrethe Kleczka i politiet opplyser til VG at de mener at de siktede kan bidra med informasjon om hva som skjedde på havet, slik at man kan få kartlagt hva som skjedde med Johansen.
Politiet mener ifølge VGs opplysninger at det er avgitt motstridende forklaringer.
De mistenker at alle tre siktede visste at Truls Henrik Johansen hadde falt på havet da 27-åringen ringte etter hjelp.
 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse