annonse

Mørketid og midnattsol i Myre kirke

: Aleksandra Nilsen sang O helga natt med Victoriakoret. Vakkert. (Foto: Trond K. Johansen)
: De fem guttene i guttekoret til Victoria, imponerer stadig mer. (Foto: )
: Det store koret, både Sortland og Øksnes, avsluttet konserten med Fader du sæle, høgt i himmelstova. (Foto: )

ØKSNES: Victoriakoret og Sortland Mannskor sørget for en trivelig og flott mørketidskonsert i Myre kirke søndag kveld, der de blant annet sang I Midnattsolen.

Trond K. Johansen

Det er første gang de to mannskorene samarbeider, men det blir neppe siste. Det ble skikkelig flott når begge korene sang sammen i stemningsfulle Fader i himlen og den velkjente Morgensang: I østen stiger solen opp.

Det var Johnny Bakken og Victoria Sovatkina som ledet sangen, men også Rune Mikkelborg fikk dirigere.

Sortland Mannskor åpnet konserten med Oh Shenandoah, en kjent amerikansk folkesang. De fortsatte med en tysk sang, var innom Sverige med en godnatt-sang og endte opp sin avdeling med en frisk negro spiritual; Oh Freedom.

Det var Theodor Lind som ledet konserten. Han prøvde seg på å styre applausen til korene, men det måtte han bare gi opp. Publikum klappet til alle sangene og det var vel fortjent.

Aleksandra imponerte

Å synge solo på «O helga natt» er ingen spøk selv ikke for en voksen mann i mannskor, men Aleksandra Nilsen har all grunn til å være fornøyd og stolt over sin framføring sammen med Victoriakoret. Hun har vokst med oppgavene og fått en moden og vakker stemme. Når hun i tillegg klarer å synge så melodiøst og avslappet til tross for at hun nok var en smule nervøs, så er det en prestasjon. Rune Mikkelborg dirigerte koret og Victoria Sovatkina akkompagnerte på piano. Virkelig vakkert framført.

Guttekoret modnes

Victorias guttekor er ikke stort, men de fem guttene imponerer stadig med sine vakre og stødige stemmer. De sang flere sanger alene og også sammen med Victoriakoret. De har også vokst med oppgavene og blitt litt eldre. De tar oppgavene på alvor og får det virkelig til å klinge i kirka. De fikk meget velfortjent applaus og ros for innsatsen.

At korene hadde gjemt en av de flotteste sangene til slutt, som ekstranummer, kom nok litt overraskende på forsamlingen. Johnny Bakken hadde nok tatt sjansen på at publikum ville ha et ekstranummer og det fikk de. Det var imponerende å høre det store koret synge Fader du sæle, høgt i himmelstova.

En flott konsert som gjør at publikum gjerne kommer tilbake på neste konsert som disse korene vil ha i Myre kirke.

annonse