annonse

Øksnes-saken: To av tre løslates fra varetekt

I retten
I retten: Politiadvokat Kay Rønning-Nyvold. (arkivfoto) (Foto: Inger Merete Elven)

To av de tre siktede i Øksnes-saka er løslatt fra varetekt. Den tredje blir sittende til 19. juli, mens politiet analyserer hendelsesforløp og fortsetter avhør.

Tor Johannes Jensen

I forbindelse med at politiet etterforsker hendelsen da en mann skal ha falt i sjøen utenfor Øksnes i Vesterålen 15. juni, er tre personer blitt siktet i saken. En person ble siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Vedkommende sitter nå i varetekt med brev og besøksforbud fram til 19. juli. Politiet har ennå ikke tatt stilling til om man kommer til å be om forlenget fengsling når varetektstiden utløper.

Løslatt

For de to andre som er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand og/eller å ha bidratt til det, ble disse varetekstfengslet med brev- og besøksforbud fram til 5. juli.

Politiet har nå besluttet at man ikke kommer til å be om forlenget fengsling av disse. Grunnen til at man ikke ber om forlenget fengsling er at politiet mener at faren for bevisforspillelse ikke lengre er tilstede.

Jobber med Kripos

Politiets fokus i denne saken har hele tiden vært å finne savnede, samt å få klarlagt hendelsesforløpet i forbindelse med at savnede skal ha falt i sjøen. Politiet jobber systematisk sammen med Kripos og etterforskning vil fortsette som planlagt i dagene fremover med blant annet avhør, elektroniske spor og analyser av hendelsesforløpet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse