annonse

Pusi fikk hjelp

Stril etter keisersnitt.jpg
Stril etter keisersnittet. (Foto: Dyrebeskyttelsen i Vesterålen)
Vesterålens Stril.jpg
Vesterålens Stril.jpg (Foto: Dyrebeskyttelsen i Vesterålen)

ØKSNES: Den skadde katten som ble funnet i Strengelvåg fredag, har fått hjelp til å overleve.

Tor Johannes Jensen

Det var fredag at Dyrebeskyttelsen i Vesterålen tok hand om en skadet og drektig katt i Strengelvåg, og etterlyste eieren gjennom Bladet Vesterålen.

Noen eier har ikke meldt seg, men nå er pusi tatt godt vare på likevel.

Les også: Fant skadet katt i Strengelvåg

– Lille Vesterålens Stril, som vi har kalt henne, er anslått til å være bare seks måneder, forteller Mari Fjellanger fra Dyrebeskyttelsen avdeling Vesterålen..

Fredag ble hun fraktet til Sortland dyreklinikk, og rett etter at hun var kommet derfra og over i fosterheim, starta fødselen .

– Det ble mye dramatikk og endte med keisersnitt -da den siste ikke kom ut på annen måte. Det var siste utvei, da det var usikkert om pus ville overleve narkose, rapporterer Fjellanger.

Dessverre var kattungene ikke til å redde. De to første var dødfødte, og den tredje kattungen  viste seg også å ha vært død ei tid.

– Men vi er lykkelige over å ha redda mammapus! Med god innsats fra flere frivillige og tett kontakt med dyktig veterinær, forteller Fjellanger.

Vesterålens Stril.jpg  

Nå har Vesterålens Stril passert det første kritiske døgnet og har fått i seg mat og drikke, men er ifølge Dyrebeskyttelsen veldig sliten. Nå skal hun få hvile ut, med god omsorg, god mat og medisiner.

– Vi vil gjerne takke alle som har stått på for å hjelpe denne pusen. Hadde det ikke vært for dere, hadde hun dødd alene ute. Takk for at det finnes så mange snille dyrevenner, sier Fjellanger.

Tre personer fra Dyrebeskyttelsen har stilt opp, foruten finneren, dyrlegene og de som meldte seg som ammer, rapporterer hun.

– Vi håper denne saken kan bidra til at folk ser hvor viktig det er å kastrere og merke kattene sine, med det kan man unngå mye lidelse, understreker Mari Fjellanger.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.