annonse

Søker barnefamilier

Gleder seg
Gleder seg: Lars Monsen gleder seg til å ta det norske folk ut i marka. (Foto: Håvard Jenssen/NRK)

ØKSNES/BØ: I forbindelse med sommersatsinga Monsen minutt for minutt søker NRKs barnekanal NRK Super jenter og gutter i alderen 6 til 9 år som skal gå en av etappene sammen med Lars Monsen. Og det er ikke de turvante de først og fremst ser etter.

Sverre Idar Lakså

Store deler av sendeflata til radio- og tv-kanalene til NRK vil gå med til å sende ulike program fra sommersatsinga Monsen minutt for minutt. I tillegg til den direktesendte tv-sendinga fra dagsmarsjene sammen med Lars Monsen, vil også Reiseradioen på NRK P1 og Sommeråpent på NRK1 sendes fra de samme stedene som Lars Monsen besøker. En mindre omtalt del av sommersatsinga er at barnas egen tv-kanal NRK Super også følger med på lasset. De lager tv for og med barn, og søker derfor etter barnefamilier med barn i alderen 6 til 9 år.

NRK Super blir med på hver etappe, fra Hardangervidda, Jotunheimen, Vesterålen og Indre Troms. De skal filme og lage korte portretter på ca fem minutter av enkeltbarn, søsken eller venner. Reportasjen blir lagt ut på NRK Super sine nettsider dagene etter opptak. Deltakelse honoreres ikke og NRK tar ikke noe praktisk ansvar som transport, utstyr, bevertning eller lignende på turen.

– Vi har allerede hatt en annonse ute på DNT sine nettsider i en måneds tid, og det er for det aller meste superfamilier som har meldt seg, altså familier med veldig turvante barn og foreldre. Det er selvfølgelig artig, men vi ønsker å formidle ei historie med en familie som ikke har stålkontroll på alt turlivet innebærer, sier Jeanette P. Koonings i NRK Super til Bladet Vesterålen.

– Det skal være litt drama for å få den gode historien, som for eksempel at ungene ikke har vært med på å sette opp telt før, at de minste ikke vil gå lengre og slike ting, sier Koonings.

Hun understreker at NRK Super vil fortelle gode og varme historier, men at det må være litt nedturer for at oppturene skal ha den store verdien.

– Vi planlegger å følge en familie fra onsdag til søndag på alle fire etappene, og det vil derfor bli plukket ut en familie som vi skal følge på turene i Vesterålen, sier Koonings.

Hun håper at så mange som mulig melder seg på mail til: anne.marie.norholm@nrk.no.

– Det blir små reportasjer med og for barn, og vi gleder oss til å lage flotte innslag med naturen i Vesterålen som ramme, sier Koonings.

Hun har ei smørbrødliste med gode utgangspunkt for historia som NRK Super ønsker å fortelle.

– Er det noe som skal mestres, noe som kan gjøres for første gang, noe som er helt uvant, en ny relasjon, noen som skal gjøre noe sammen for første gang, et møte eller et forbilde, eller en drøm som går i oppfyllelse? Da ønsker vi at dere tar kontakt, avslutter Koonings.

annonse