annonse

Søket etter Truls fortsetter

Hjelpekorps
Hjelpekorps: Vidar Johansen i Øksnes Røde Kors Hjelpekorps har ledet etterøket og koordinert båter og folk i privat sektor. Jørn Karlsen har ledet operasjonen fra politiets side. (Foto: Trond K. Johansen)
Søk i vann
Søk i vann: Det søkes med Norske redningshunder og med norske politihunder. Nå håper politiet også å få inn svenske lik-hunder. (Foto: Trond K. Johansen)

ØKSNES: Politiet viser stor interesse for Svinøya og Reinøya denne uka.

Trond K. Johansen

Ettersøksleder i politiet, Jørn Karlsen, sier til Bladet Vesterålen at politiet har en plan også for denne uka. Det skal søkes med ROV på havbotn i et gitt område og det skal søkes med politihund på Svinøya og Reinøya.

– Vi hadde en meget godt gjennomført økt på lørdag og søndag der vi klarte å søke gjennom flere områder enn vi hadde satt oss fore, sier han til Bladet Vesterålen.

Fortsetter med ROV

– Søk med båt og ROV foregår også mandag og vil fortsette utover i uka. Vi er godt og vel halvferdig med det området vi skal gjennomsøke.

Det har vært et omfattende strandsøk i helga der redningsskøyta Knut Hoem, Norske Redningshunder, Hadsel Brann og flere frivillige har vært med. Øksnes Røde Kors Hjelpekorps har vært med fra dag én og helt fram til denne helga. Vidar Johansen i hjelpekorpset har vært søksleder og har stått for koordinering av båter og mannskaper.

Godt jobba i helga

– Vi fikk avsøkt et større område enn vi hadde regnet med og fikk gjort en god jobb, sier Jørn Karlsen.

– Vi holder på videre og har en plan også for denne uka. Vi anser oss ferdig med strandsøk foreløpig, men vi skal ha inn norske pollitihunder for å søke gjennom Svinøya og Reinøya.

Mandag kom det svar fra svensk politi som gir klarsignal til at svenske lik-hunder blir satt inn i søket etter Truls. Det kan gi en helt ny giv i søket, selv om det foregår i dagene før disse hundene settes inn.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse