annonse

Sommer er lesetid i Øksnes

: Benedikte Martinsen Åsen ved Øksnes bibliotek gleder seg over at så mange barn leser bøker. (Foto: Trond K. Johansen)

ØKSNES: Om sommeren leses det mye i Øksnes. Alle barn fra 1. til 6. klasse er med i sommerles på biblioteket og stortrives med det.

Trond K. Johansen

– Vi oppfordrer alle ungene til å lese bøker også i sommer, derfor har vi også i år et sommerles-prosjekt gående, sier Benedikte Martinsen Åsen. Hver uke i juli samler vi barnehagebarn og skolebarn her på biblioteket for å ha en liten lesestund for dem.

Det er fire tirsdager i juli at det skal leses for ungene på biblioteket, og da er det åpent for alle til å komme og høre på.

– Toppen av iskremen er at det etter sommeren arrangeres en iskremfest der alle som har deltatt i sommerles-aksjonen blir invitert til å delta. Der får alle spise så mye is som de bare vil, og i fjor gikk det med 160 ispinner. Årets fest blir den 22. september.

– De som har lest flest bøker får en ekstra påskjønnelse. Sommerles går helt ut august måned, så det er ennå god tid til å lese bøker. Alle barn i Øksnes har fått invitasjon til å delta og alle som deltar får diplom.

Benedikte forteller at alle som klarer å lese mer enn seks bøker i løpet av sommeren, får en ekstra påskjønnelse.

– De kan vinne ei bok eller et gavekort, sier hun.

Den best på hvert årstrinn og den som leser aller flest bøker blir premiert spesielt. Den skolen som har flest antall deltakere i forhold til antall elever på skolen, blir premiert med 8-10 bøker til skolebiblioteket. I fjor var det Alsvåg som vant, mens Myre vant året før.

– Vi synes det er kjempebra at så mange deltar i sommerles og at det leses så mye i Øksnes, også blant barn og unge, sier Åsen til Bladet Vesterålen.

annonse