annonse

Ungene markerte Kystens dag

:
: Alma, Nathalie og Thea får prøve å ro med god hjelp fra Bjørnar Reiertsen. (Alle (Foto: Sverre Idar Lakså)
:
: Styltene ble flittig brukt mellom de forskjellige postene.
:
: – Det aller viktigste er at alle ungene får prøve å ro, sa Jan Einar Andersen i Øksnes Kystlag da han ønsket velkommen.
:
: Moline fikk en uer, og Lilja var neste til å prøve seg. Bak står Amanda Amalie og Thea Emilie.
:
: Martin trengte noen slag for å få spikeren helt inn. Det er om å gjøre å bruke færrest mulig slag med hammeren.
:
: Alle fjerdeklassingene i kommunen samlet ved naustene på Sommarøya.
:
: Eline, Alica, Selma og Odine viser fram oppgavarket som alle elevene fikk utdelt. Her krysset de av alle oppgavene etter hvert som de gjennomførte.
:
: Theodor fisket opp ei hyse, og lærer Nina quizet han om egenskapene til fisken.

ØKSNES: Tirsdag var Kystens dag, og i Øksnes ble dagen markert blant annet ved at alle fjerdeklassingene i kommunen ble invitert til aktivitetsdag ved naustene til Øksnes kystlag på Sommarøya.

Sverre Idar Lakså

– Det viktigste her idag er å få en tur om bord i robåten, sa leder i Øksnes kystlag Jan Einar Andersen da han ønsket fjerdeklassinger og lærere velkommen til aktivitetsdag ved naustene på Sommarøya.

Øksnes kystlag hadde lagt opp mange aktiviteter for ungene.

– Vi har ni forskjellige aktiviteter. Dere skal få ro, spikre, kaste hestesko, lære om fisk, lære om ting i fjæra, lære om knuter, kaste med tau på blink og gå på stylter. I tillegg skal vi ha tautrekking, og dere skal få fiskeburgere til formiddagsmat, fortalte Andersen.

Han og flere av de andre medlemmene i kystlaget sto klare til å være sammen med ungene. Før ungene fikk sette igang med aktivitetene fikk de en grundig leksjon i viktigheten av å bruke sikkerhetsvest.

– Sikkerheten er utrolig viktig, spesielt når man er i båt, sa Andersen.

– Roing er artigst

Før ungene fikk slippe til fikk de også utdelt et oppgaveark hvor de kunne krysse av etter hvert som de gjorde unna oppgavene.

– Det er roinga jeg gleder meg mest til, sier Eline, og Alica, Selma og Odine er enig.

– Stylter er også artig, og de andre aktivitetene hørtes spennende ut de også, men som sagt er roinga det viktigste, slår Eline fast.

Fisken og havet

En av aktivitetene gikk ut på at ungene fisket i det store havet, ved at de fisket opp fiskemodeller fra en kasse på veggen. Så var det om å gjøre å kjenne igjen fisken uten å bruke plakaten på veggen.

– Det der er ei hysa, slår Theodor fast omtrent før fisken er oppe av kassen.

– Det er den man lager fiskekaker av, sier han.

– Det der er en uer, og det vet jeg fordi pappa bruker å fiske etter den, sier Moline.

– Har ikke rodd før

Det alle ungene så mest frem til, var å få prøve seg å ro i en av de tre båtene som lå klare ved flytebrygga.

– Jeg har ikke rodd før, sier Nathalie.

– Det gjør ingenting, for nå skal du få prøve, og jeg er sikker på at du får det til, sier læremester Bjørnar Reiertsen, før han dyttet båten ut fra kaia, og ungene tok årene fatt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse