annonse

Bakken er godt besøk allerede – og snart er skitrekket på plass

: Det er fine forhold i Ånstadblåheia, og ny skiheis vil være på plass om vel to uker. (Foto: Sverre Idar Lakså)

Skitrekket til tredje mast i Ånstadblåheia alpintsenter er godt besøkt etter ni driftsdager. – Besøket er omtrent som før, forteller Marita Svartsund i Sortland Alpintklubb.

  • Hilde Jørgensen Og Tor Johannes Jensen

Mens Sortland Alpinklubb venter på at drivenheten til hovedtrekket i bakken skal komme på plass, er skitauet til tredje mast blitt godt besøkt av barn og voksne siden oppstart 29. januar, etter stor dugnadsinnsats i klubben.
– Mange synes det er et supert tilbud å kunne bruke denne heisen allerede nå. Besøket på ettermiddagene er omtrent det samme som det har vært før. Det viser at folk har lyst til å stå på ski selv om de ikke kommer helt opp inntil videre, sier lederen i klubben, Marita Svartsund, til Bladet Vesterålen.

Trekket til tredje mast er selvsagt et permanent tilbud til dem som ikke vil helt opp, også etter at hovedtrekket er kommet i gang. Artikkelen i fredagens utgave av Bladet Vesterålen kunne misforstås dithen at trekket til tredje mast bare er for barn og unge, og at det er midlertidig. Det er altså ikke rett.

Drivstasjonen er sendt

Styret håper altså å åpne hovedtrekket i bakken så raskt som mulig, og holder åpent for at det kan skje i god tid før vinterferien hvis alt klaffer.
Svartsund fikk bekreftet fredag at den nye drivstasjonen til trekket er sendt, med leveransedato 15. februar. 
– Så regner vi ei ukes tid for å få det montert, installert og testet, understreker hun.
Men det må også godkjennes av Jernbanetilsynet før man kan frakte personer i trekket. Prosessen er omstendelig.
– Vi er helt avhengig av at andre gjør jobben og at alt går som planlagt. Samtidig er jo vinterferien og mars måned særlig viktig for oss å få i boks. Men uansett er det avgjørende at vi får trekket opp og gå så snart som mulig, understreker lederen i alpintklubben overfor Bladet Vesterålen.

Det er bestilt en komplett enhet, en drivstasjon, som er hjertet i heisen, til 2,5 millioner kroner. Klubben har fått én million kroner fra eierne av Ånstadblåheia Vindpark, til heis, etter at forrige heis kollapset.

– Vaierne ble kjøpt inn i 2016, og de er testet manuelt, og funnet klare til bruk. Men de må også testes når heisen settes i gang, sier Svartsund.

Håper på lang sesong

– Nå er det meldt puddersnø, noe som er veldig populært for dem som kjører utenfor løypa, sier Svartsund.

Svartsund og styret i Sortland alpinklubb ønsker mer snø, særlig fordi det på toppen er lite av den.

– Og så håper vi på kaldt vær, heldigvis er det sein påske i år, så det kan bli en lang og fin sesong, sier hun.

Førstkommende helg er det familiedag i skitrekket, med sponset inngang. Her blir det grilling av pølser, og det kjøres løyper. Hvem som vil kan besøke bakken mot en inngangsbillett kjøpt på internett.

Mandag starter alpintklubben for øvrig årets alpinkarusell som et lavterskeltilbud i bakken:
– Det blir arrangement mandag i tre uker framover – og det blir premie til alle som deltar minst to av tre ganger. Her er det god stemning, kafé, ulike løyper, speaker og musikk. Og dette tilbudet har vært veldig bra besøkt de siste årene, legger hun til.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse