annonse

Barna fyller sortlandsgatene under Arctic Race

Ryttere
Ryttere: Foran står Alfred Nilsen (7), Frida Nilsen (9), Frida Lund (7) og Fredrik Lund (10). Bak står Bernt Nilsen og Dag Inge Lund. (Foto: Håvard S. Mækelæ)

SORTLAND: Voksensyklistene er ikke de eneste du må passe deg for lørdag neste uke. Alfred (7), Frida (9), Frida (7) og Fredrik (10) er blant en bøling unger som skal fylle sentrumsgatene.

Håvard Skogly Mækelæ

– Dette blir i forkant av selve løpet, og det blir en inngjerda løype med løypevakter hele veien, forteller Bernt Nilsen i Sparebank1.

Banken har gjort det til en tradisjon å arrangere mini-Arctic Race rundt om i byene der løpet befinner seg, og slik blir det også på Sortland i år.

Fra torget

Arrangementet går ut på at barn stiller med syklene sine, og sykler en fastsatt løype rundt om i sentrum.

– Årets løype på Sortland er relativt kort. Den starter på torget, går rundt politistasjonen ved bussterminalen, og videre i Kjøpmannsgata. Så er det målgang rett nedenfor rundkjøringen her ved banken, sier Nilsen.

– Det blir én runde på de minste, og opptil flere runder på de eldre, legger han til.

Sikre på løpet

I anledning praten med avisene, har arrangørene fått med seg en kvartett med deltakere. Alfred Nilsen (7), Frida Nilsen (9), Frida Lund (7) og Fredrik Lund (10) har ikke prøvekjørt løypa ennå. Det er ikke så lett å gjøre fritt, når det er gater der det normalt sett kjører biler. Men de tror ikke det blir så vanskelig.

– Nei, sånn passe, sier Fredrik.

Arrangørene selv føler seg sikre på løpet.

– Forrige gang for seks år siden, var det første gang vi arrangerte miniløpet. Da bare kastet vi oss ut i det. Nå har vi jobbet med konseptet i seks år, og vi får en hel rigg med utstyr og erfaring fra Tromsø. Så stiller idrettslag og skoleklasser med arbeidere på arrangementet, sier Bernt Nilsen.

Så skal det vanke premie på alle deltakerne – ikke bare de som kommer først.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse