annonse

Bjørkmo glad for veimidler til Sortland sentrum

: Ordfører Tove Mette Bjørkmo var i høst på befaring ved Kjempenhøy-krysset sammen med fylkesråden for samferdsel og representanter fra vegvesenet. Nå vil fylket bruke penger blant annet på dette krysset. (Arkiv (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: Sortlandordfører Tove Mette Bjørkmo er godt tilfreds med at fylkesrådet vil bruke 13 millioner kroner på utbedring av veikryss i Sortland sentrum.

Inger Merete Elven

At midlene skal brukes først i 2019, mener ordføreren er mindre viktig.

– Dette er veldig, veldig bra. Nå står vi i budsjettet, og det at vi skal ha et spleiselag er helt i tråd med det vi har diskutert med Nordland fylkeskommune. Dette er også utbyggerne klar over, sier Bjørkmo. Hun forteller at kryssene ved Kjempenhøy og ned til Strandskog næringsområde er de mest presserende å få til ei løsning på.

– Og Sortland kommune har penger å bidra med i dette spleiselaget?

– Ja, det må vi finne ei løsning på, sier Bjørkmo.

Fylkesrådet foreslår å sette av 13 millioner kroner til delfinansiering av større utbedringer av ett til tre vegkryss i Sortland sentrum i 2019, for bedre trafikksikkerhet og framkommelighet.

Det er lagt til grunn at midlene inngår i et spleiselag. Det vil være nødvendig at Sortland kommune og private aktører deltar i spleiselaget, men endelig kostnadsfordeling er ikke avklart, heter det i forslaget.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse