annonse

Ble to tusen kroner fattigere for hasjbruk

Dom
Dom: Illustrasjonsfoto. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: En mann i 20-årene fra Sortland må betale 2000 kroner i bot subsidiært fem dager fengsel, og han har fått en betinget fengselsdom på 14 dager med to års prøvetid for å ha oppbevart og brukt hasj.

Sverre Idar Lakså

Mannen ble tidligere i år tatt for å ha oppbevart 31 gram hasj, samt for å ha brukt hasj, og sto i retten siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 231 først ledd om ulovlig oppbevaring av narkotika, og for overtredelse av legemiddellovens paragraf 31 annet ledd jf. paragraf 24 første ledd for uten lovlig atkomst å ha brukt narkotika.

Påtalemyndigheten ba om 16 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år, og en bot på 2000 kroner subsidiært fem dager fengsel. Mannen ga i retten en uforbeholden tilståelse, og retten finner at riktigheten av tilståelsen styrkes av de øvrige opplysningene og politiets rapport om ransaking, beslag og urinprøve av mannen.

Retten har funnet det bevist at mannen har forbeholdt seg som beskrevet i siktelsen, og at han har handlet forsettlig. Retten legger til grunn at hasjen var ment til egen bruk, men at mengden gjør at det foreligger en viss spredningsfare.

Mannen er tidligere straffet for befatning med narkotika, og det teller som en skjerpende omstendighet, mens mannens tilståelse teller som en formildende omstendighet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse