annonse

De sørger for Åpen Blåbyhall i sommer

: Lise Olsen (f.v.), Johanne Bjørgan, Sondre Nordgaard Meløe og Håkon Eilertsen har fått seg sommerjobb som vertskap i Åpen Blåbyhall. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: I juli er det igjen klart for Åpen Blåbyhall – et gratis lavterskeltilbud for barn og ungdom i sommerferien.

Inger Merete Elven

2. juli er første åpningsdag. Deretter vil hallen ha åpent hver ukedag på dagtid til og med 27. juli. Opplegget foregår på samme vis som i Åpent hus i Sortlandhallen, som stenger når skoleferien starter.

– Åpen Blåbyhall er et samarbeid og spleiselag mellom Sortland IL, Blåbyhallen, Sortland kommune og Kulturfabrikken. Vi samarbeider også med Åpent hus, blant annet om lån av utstyr. Pengestøtte fra helse- og omsorgsavdelinga i kommunen og Kulturfabrikken går blant annet til å lønne ungdommene som har fått som sommerjobb å drive dette tilbudet, sier Stine Stephansen fra idrettslaget.

Sondre Nordgaard Meløe, Håkon Eilertsen, Lise Olsen og Johanne Bjørgan gleder seg til å ta imot og aktivisere barn og ungdom som besøker hallen i sommer.

– Vi skal stå i kaféen og sørge for mat og drikke. Vi skal tilby sunne ting, men også vaffel og pølse. Også skal vi holde ungene som kommer i aktivitet. Da blir det ikke bare fotball, men også blant annet badminton, innebandy, volleyball og brettspill, forteller Olsen.

– Når det gjelder oppmøtet er det veldig væravhengig. I fjor var det mellom 30 og 60 stykker som kom innom de fleste av dagene, sier Meløe.

– Vi har et håp og et ønske om at det vil komme enda flere i år, når tilbudet kanskje er blitt enda mer kjent, sier Grete Nordgaard fra Sortland IL.

I tillegg til Nordgaard og Stephansen er Nina Kraknes fra idrettslaget med i arrangørstaben.

– Vi har inntrykk av at ungene koser seg veldig når de er her, sier Meløe.

– Om det blir dager med fint vær, har vi også mulighet til å aktivisere ungene utendørs, både i Bjørklundparken og på idrettsbanen, sier Bjørgan.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse