annonse

Ensemble Allegria innfridde

IMG_8129.JPG
Ensemble Allegria, spilte for første gang i Vesterålen lørdag. (Foto: Roger Vagle)

  • Roger Vagle

De er kjent for sin spilleglede, og sitt energiske nærvær på scenen. Ensemble Allegria inntok kulturfabrikken lørdag med musikk fra blant annet Grieg og Tsjajkovskij.

Publikum takket med stående ovasjon og var fulle av lovord over den unge gjengen som briljerte i Møysalen på Sortland lørdags formiddag. – De spilte bokstavelig talt på alle strenger. Rett og slett herlig å høre på, forteller Torill Bugge. -Dette er musikere som virkelig behersker sitt instrument, og samspillet var bare helt topp, legger Bugge til.

Orkesteret slo for alvor igjennom da de vant Statoils millionstipend, og har siden spilt på alle de store festivalene i landet, i tillegg til å bli nominert til spellemannsprisen for sine siste to utgivelser.

Åtte års sammarbeid

De møtes åtte ganger i året. Like mange år har de spilt sammen, men det er første gang de opptrer i Vesterålen. Orkesterets kunstneriske og musikalske leder Maria Angelica Karlsen forteller at alt de gjør baserer seg på ren spilleglede og et veldig godt vennskap. – Vi trives veldig godt sammen og har ikke den vanlige strukturen man finner på andre lignede arbeidsplasser. Frem til nå har et fungert veldig godt, og vi håper de holder i mange år til,  forteller Karlsen.

Flere kjente vesterålinger deltar i  Ensemble Allegria som lørdag framførte Serenade for strykere av Tsjajkovskij og Griegs Holbergsuite.. Hugo Hilde, Oda Gihle Hilde og tidligere distriktsmusiker Maria Eikefet er de vesterålske medlemmene i orkesteret, som i søndag skal spille i Harstad kirke.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse