annonse

Eventyrlig i Malnes kirke

1501220035521.jpg
Korforeningen Varden sang og Kari Lise Stephansen leste vinner-eventyret. (Foto: Hilde Jørgensen)
1501220039437.jpg
Maja Bugge fikk stående applaus fra publikum på urframføringen. (Foto: )
DSC_0041_Cropped.jpg
DSC_0041_Cropped.jpg (Foto: )

BØ: Korforeningen Varden og Maja Bugge overrasket stort med urframføringen av Gullskoen. Eidet skole vant dessuten eventyrkonkurransen.

Hilde Jørgensen

Familiekonserten bød først på soloopptreden fra cellist Maja Bugge og korsang. Men størst var nok den nye komposisjonen inspirert av Regine Normanns eventyr Jomfru Marjas Gullsko. Bugge står bak den, og satt og lyttet til den fra benken, mens koret sang og Kari Lise Stephansen fortalte eventyret og Olga Anita Seljeseth spilte på piano.

Riktig dramatisk ble det innimellom med Bugges musikkstil, og Varden-sangerne var vel forberedt. Mye arbeid ligger bak en slik ny komposisjon fra alle parter, og dirigent Guttorm Paulsen har gjort de fleste innøvingene. På grunn av sykdom trådte Hege Monica Eskedal inn i hans sted på konserten.

Da verket tonet ut, ble publikum svært begeistret og ga stående applaus.

Et moderne eventyr

Før dette ble også stor underholdning da vinneren av eventyrkonkurransen ble annonsert. 7. klasse ved Eidet skole vant med et eventyr som utfra juryen hadde de riktige eventyr-ingrediensene, mye humor og litt omkalfatring i kjønnsrollemønsteret samt et livlig språk gjorde utslaget.

DSC_0041_Cropped.jpg  

Sara Pedersen tok imot sjekken på 1500 kroner på vegne av klassen på åtte elever.

– Dette var bra, vi har lært en del om eventyr på dette, sa hun.

Lærer Kristin Anett Hansen understreket at både Regine Normanns og andre eventyr er blitt lest.

– Vi ville se om vi kunne skrive eventyr på en annen måte. Det er Saras start som klassen har arbeidet videre på. Så dette har vært en lang og god prosess der alle elevene i klassen har fått være med, sa hun.

– Vi er glad for å ha fått denne utfordringen, la hun til.

Rikard Edvardsen leste opp vinnereventyret, og i den velfylte kirka ble det både humret og fulgte oppmerksomt med.

Juryen bestod av Liv Helene Willumsen og Anne Martha Krey, som roste eventyret stort.

– Dette var bra, vi ble ikke skuffet, sa Marvin og Ellinor Paulsen, som kom fra Sortland for å høre konserten i kirka torsdag.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse