annonse

Får flytte fisk til Djupvik

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto: Oppdrettsfisk. (Foto: Tor Johannes Jensen)

Nordland fylkeskommune har gitt Sortland videregående skole og Akvakultur i Vesterålen tillatelse til å ha mer oppdrettsfisk på Djupvik-anlegget deres.

Håvard Skogly Mækelæ

Tillatelsen er midlertidig, og gjør at de får lagre opptil 1.280 tonn fisk i Djupvik. Tillatelsen gjelder til 1. mai 2021, og etter det må anlegget ha maks 500 tonn fisk. Søknaden har kommet i forbindelse med algeoppblomstringen i mai, som har tatt livet av oppdrettsfisk rundt om i Lofoten, Ofoten og Troms. Akvakultur i Vesterålen ønsker blant annet muligheten til å flytte fisk fra Litleøya til Djupvik i Sortland kommune. De får ha maks 1.280 tonn fisk sammenlagt på de to anlegget ifølge tillatelsen.

Samtidig jobbes det med en søknad om å flytte Djupvik-anlegget til et mindre sårbart område. Søkerne har allerede forpliktet seg til å ikke benytte det dypeste av de nåværende burene av miljøhensyn, ifølge fylkeskommunen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse