annonse

Får vennskapsbesøk fra Monchegorsk

: Lars Hannevold og Berit Svendsen Hannevold sammen med ordfører Tove Mette Bjørkmo, da de to fikk frivillighetsprisen. Nå forbereder de seg til å ta imot venner fra øst. (Foto: Sverre Idar Lakså)

SORTLAND: Sortland Røde Kors tar – sammen med Vesterålen og omegn sameforening – seg av gjester fra vennskapsbyen Monchegorsk i Russland, som besøker Sortland kommende uke. Det er lagt opp et innholdsrikt program.

Mareno Leonhardsen

Leder Lars Hannevold i Sortland Røde Kors forteller at delegasjonen på 16 som kommer i buss fra Monchegorsk – i tillegg til sjåfør og tolk – består av ei gruppe fra Røde Kors i Monchegorsk, samt like mange representanter for samisk forening for Monchegorsk.

– Sortland Røde Kors og Vesterålen og omegn sameforening tar oss av hver sin av gruppene under oppholdet. Første dag etter ankomst er det eksempelvis tradisjonell samisk middag i Inga Sami Siida.

Hannevold forteller at det blir omfattende orientering om drift av Sortland Røde kors og om hjelpekorpset, med omvisning i lokalene og med litt om hvordan hjelpekorpset opererer i beredskap og ved aksjoner.

– Det blir også en begrenset omvisning på Lamarktunet, forteller Hannevold:

– Begrenset, fordi det tross alt er heimen til de som bor der.

– Programmet har også med mer kulturelle høydepunkter. Onsdag formiddag viser sokneprest Anton Punsvik oss først kirka , deretter har vi ei lita byvandring hvor vår tolk Anna Pedersen Klybova forteller. Seinere denne dagen er vi med på åpninga av Jazzfestivalen, med parade.

Hannevold og kona Berit var med på tur i Monchegorsk i fjor, da de fikk Sortlands frivillighetspris for 2017 for sin frivillige innsats.

– Vårt besøk i Monchegorsk falt sammen med markering av byens 80-års jubileum. Der vi gikk fremst i en parade, med norske flagg og anført av ordfører, til stor applaus fra vertskapet, forteller Hannevold, som synes besøket var en interessant opplevelse.

– Vi håper at vi har klart å sette sammen et program som skal være minneverdig for dem. Besøket er først og fremst et mellommenneskelig møte. Russerne er hyggelige, på samme måte som oss.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse