Sortland

Full fres i Bjørklundparken

Full fres i Bjørklundparken

SORTLAND: Bakken er klar. Isen er klar, grillen er varm. Bjørklundparken var i god tid forberedt for innrykk, og allerede var det full fres i akebakken.

Noen har akebrett, noen kjelke. Humøret er godt og farta stor.

– Vi er her i blant, sier Noah, Julie og Jonatan – Vi bor rett borti her, i Karles vei og Hålogalandsveien.

Ikke bare er det godt vær, nå ser de fram til å komme i avis og på nett, og kjører villig løypa et par ganger ekstra for et bra bilde.

Skøyter

Viljar Hagerup Rydningen og Mathias Våge spenner på seg skøytene på kanten av isen i Bjørklundparken, begge med hjelm på hodet, for alle tilfellers skyld.

På spørsmål medgir ildsjel Svein Robert Vestå i «Bjørklundparkens venner» at det ikke har vært noen enkel jobb å ha ei bra isflate når snøfall avløste snøfall for ei tid siden.

– Likevel er det lettere å få vannet isflata, etter at vi fikk servicebygget, og slipper å legge slange over veien til nabohusene. Nå kan vi koble oss på her. Vi fikk 15.000 kr i støtte fra Lions nylig, og nå er det ikke mye som mangler på at vi får ordentlige toalettforhold. Det ser vi fram til.

Men selv de små snøfall kan være krevende nok, når det skal være Åpen dag, som nå under Kulturuka:

– Vi var ti – femten store og små som arbeidet med forberedelser i går, for aking og hoppbakke. Det er også en del flyktninger sammen med oss om dette, og vi samarbeider med Barnas turlag i dette, sier Vestå, og ser ned mot grillhytta der bål og bevertning gjøres klart. Isflata her borte er helt flott.

– Den kunne kanskje vært større, men som den er nå, greier vi å holde den bra, legger han til.

Se dette bildet i full størrelse
Thormod Iversen - Skøyteis Folksomt på isflata.

Skøyteis: Folksomt på isflata.Foto: Thormod Iversen

Samlingspunkt

– Vi har mange ulike tilstelninger. Vi var oppi 200 her på Laterna Magica. Men vi har vært rundt 70 på en vanlig helgkveld, ved bare å slenge ut en invitasjon på sosiale medier kvelden i forveien, sier Vestå.

– Det er fantastisk at vi nå har mange slike parker rundt om i Sortland, slik at ikke alt fortettes. Mange ildsjeler bidrar med det til å få folk ut. Det viser seg at vi får ungene ut, når det legges til rette med lavterskeltilbud som dette, sier Svein Robert Vestå.

Bjørklundparken1

Bjorklundparken2

Bjørklundparken3