annonse

Gir deg gjerne ei kule

Tar du imot bowlingkula?
Tar du imot bowlingkula?: Marita Berglund og Halvar Mikalsen vil gjerne ha nye medlemmer til Blue Strike. (Foto: Idar Ovesen)

SORTLAND: – Vi har plass til flere, sier Marita Berglund og Halvar Mikalsen i bowlingklubben Blue Strike på Sortland.

Idar Ovesen

Blue Strike er en aktiv bowlingklubb, med rundt tyve aktive medlemmer fra Vesterålen. Til helga kommer trener for U23-landslaget Sven Åke Ek til Sortland. Da vil spillerne kunne få individuell veiledning på samlinga.

– Han får deg til å skjønne hva du skal gjøre for å bli en bedre spiller og hva du skal jobbe med, sier Halvar Mikalsen, en «nestor» i bowlingklubben.

EK har vært på Sortland to ganger tidligere, og det har vært svært vellykka samlinger.

– Vi har fått et par nye i klubben, så det vil bli spennende for dem, også, sier Mikalsen.

Barnebowling

Sammen med leder i Blue Strike, Marita Berglund, ønsker han «ny giv» i klubben, og flere aktive. En god begynnelse er kanskje at en skal i gang med barnebowling rundt skolestart, myntet på aldersgruppa seks til 12 år.

– For andre som har lyst til å begynne så har vi trenerkapasitet internt i klubben. Og vi har avtalt gode priser med hallen.

– Barnegruppa trenger ikke melde seg inn i klubben for å bli med, sier Berglund, som også kan fortelle at en vil søke om tilskudd for å videreføre «Bowling på tvers»-opplegget på onsdager, der for eksempel mange flyktninger har vært med.

Penger

– Det med penger er ikke så enkelt å få inn i en idrett som ikke er mye eksponert i media. Det blir mye dugnad, forteller Berg-lund.

Klubben skal også igang med eget damelag – der Marita selv skal være med – som skal spille i andre divisjon.

– Hvorfor skal en begynne med bowling?

– Noen spiller sjakk… det handler om å få det til, bli bedre, sier Halvar.

– For meg begynte det med bedriftslag, sier Marita.

Begge berømmer de det gode miljøet i Blue Strike, og selvsagt er det også et sosialt aspekt i bowling.

Nordland Tournament

Blue Strike skal arrangere delkonkurranse i Nordland Tournament i oktober, og dessuten ha mesterfinale i pinsehelga. Det er to år siden sist. Klubben har vært representert i EM både i fjor (Dublin) og i år (Wien).

– Vi tar gjerne imot nye medlemmer, sier Marita Berglund og Halvar Mikalsen i Blue Strike.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse