annonse

– Gjennomført italiensk

: Lisa Holstad (t.v.) og Guro Stigen Kvannli spiller duett for cello og kontrabass av G. Rossini. (Alle (Foto: Sverre Idar Lakså)
: Maria Eikefet og Lisa Holstad var godt fornøyd med kvelden. – Det er veldig fint å samarbeide med hele apparatet på Kulturfabrikken, sier de. (Foto: )
: Hermod, Oddbjørg og Heidi Høwe roste kvelden. – Så veldig godt gjennomført, både når det gjelder mat, kulisser og ikke minst musikken, sier de. (Foto: )
: Ketil Vangen var kveldens konferansier. Han hadde mye spennende å fortelle om Italia og italiensk kultur. (Foto: )
: Sindre Myrbostad sørget for akkompagnement til Hege Monica Eskedal da de fremførte ”E pur così in un giorno... Piangerò, la sorte mia fra Giulio Cesare” av G.F. Händel. (Foto: )

SORTLAND: – Et veldig godt konsept, sier Hermod, Oddbjørg og Heidi Høwe om Viva Italia, forestillinga som Sortland kammermusikkserie holdt i Kulturfabrikken lørdag.

Sverre Idar Lakså

– Kjempegod mat og kjempeflott musikk, er konklusjonen til Hermod, Oddbjørg og Heidi Høwe.

I tillegg til den flotte musikken, fikk gjestene servert italiensk mat. Til middag fikk de to pastaretter, og til dessert panna cotta.

– Vi har italiensk i glassene også, så her er det gjennomført, sier Heidi Høwe.

Sortland Kammermusikkserie inviterte til italiensk aften i Kulturfabrikken lørdag. Konferansier Ketil Vangen loset publikum gjennom kvelden med historier og inngående kunnskap om den italienske musikkulturen.

Det var fullt ved samtlige bord i Møysalen, og bordene var som seg hør og bør pyntet med rødrutete duker og stearinlys med vinflasker som lysestaker.

– All ære til både Sortland Kammermusikkserie og til Kulturkaféen. De har virkelig levert i kveld. Det er italiensk fra innerst til ytterst, sier Heidi, Hermod og Oddbjørg.

– Vi feirer i tillegg bursdagen til Oddbjørg, sier Hermod.

– Det er fullt hus og folk koser seg. Da må vi jo sie oss fornøyd, sier Maria Eikefet og Lisa Holstad, begge distriktsmusikere.

De synes det er engasjerende å spille når folk gir uttrykk for at de hygger seg.

– Dette er et prosjekt vi har jobbet med siden nyttår. Det er jo en god del som skal planlegges, både med tanke på musikk og mat, sier Lisa Holstad.

Musikerne er enig om at Kulturfabrikken er rette arena for et slikt arrangement.

– Det at man kan kombinere god mat med god musikk er en styrke for Kulturfabrikken, og det setter vi musikere enormt pris på, sier Holstad.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse