annonse

Hopper for hjertet på Strand

4. og 5. klasse med full fart i hoppinga (f.v)
4. og 5. klasse med full fart i hoppinga (f.v): Gabriel, Ilian, Victoria, Thea, Iver, Martine (1. klasse) og Julian. (Foto: Hilde Jørgensen)
4. og 5. klasse med full fart i hoppinga (f.v)
4. og 5. klasse med full fart i hoppinga (f.v): Gabriel, Ilian, Victoria, Thea, Iver, Martine (1. klasse) og Julian. (Foto: Hilde Jørgensen)
: Nikolai (t.h) får tilrettelagt for å være med i hoppekonkurransen. Tvillingbroren Banjamin er også med. (Foto: )
5. og 6. klasse hopper langtau (f.v)
5. og 6. klasse hopper langtau (f.v): Emmi, Victoria, Linneah, Benjamin og Emilie. (Foto: )

SORTLAND: Elever ved Strand skole er med i hoppekonkurransen Hopp for hjertet, og elevene hopper nesten hvert friminutt.

Hilde Jørgensen

– Det er gøy og bra for helsa, jeg har hoppa en halv time tilsammen denne uka, sier Iver i 5. klasse.

Han og klassekameratene har holdt et nøye regnskap for hvor mye den enkelte hopper som den nasjonale konkurransen i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen krever.

– Innsatsen er veldig bra, noen er oppe i 40 minutter. Alle elevene i 5. klasse er med, og det synes vi er fint. Også Nikolai som sitter i rullestol er med. Han får tilrettelagt, og har vært i trampolinen, sier lærer Trine Riksen.

Fredag var siste dagen i konkurransen, som har foregått litt over ei uke.

Det er 4.-7. klasse som kan delta, men på Strand smittet hoppegleden til hele skolegården nesten.

– Vi hopper nesten hvert minutt, sier Linneah, som prøvde seg på langtau-hopping.

Hoppekonkurransen skal være med på inspirere barn til å være mer aktive i sin skolehverdag, samt vise lærere at fysisk aktivitet enkelt kan kombineres med fag og undervisning. Det regnes en gjennomsnittlig poengsum for klassen, som betyr at antall elever i klassen ikke er avgjørende for sjansen til å vinne.

Det kåres både fylkes- og en nasjonal vinner basert på oppnådd poengsum med henholdsvis 2.000 kroner og 10.000 kroner.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse