annonse

I gang på Håløygtunet

IMG_0353.JPG
Helse- og omsorgssjef Sture Jacobsen. (Foto: )

SORTLAND: Sortland kommune har åpnet seks nye plasser for demente på Håløygtunet.

Morten Berg-Hansen

Plassene skulle egentlig åpnes 1. mai, men dette ble seinere forskjøvet en måned. Bakgrunnen er en akutt mangel på institusjonsplasser i Sortland, med den følge at Sortland i blant ikke er i stand til å ta imot ferdigbehandlede og utskrivningsklare pasienter fra sykehuset.

Til formannskapet i Sortland torsdag skulle det framlegges ei vurdering av tilgang på demensplasser i Sortland sett i forhold til behovet. Det ble også bedt fremlagt en plan for hvordan man skal løse behovet for demensplasser frem til ferdigstillelse av nytt bygg for denne pasientgruppen.

– Jeg er overrasket over at dette ikke er klart til dagens møte, sa Høyres Roar W. Olsen.

– Denne saken vil komme til behandling 22. juni. Men plassene er åpnet, de ble åpnet i slutten av mai. Og vi har en utmerket kvalitet på det bygningsmessige, og god faglig kvalitet. Driftsutvalget har allerede vært på befaring, og og de var tilfredse med kvaliteten på tilbudet, sa helse- og omsorgssjef Sture Jacobsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.