annonse

– Kanskje havner noen av tekstene på de blå veggene?

: Tida er igjen inne for skrivekurs, mener Kulturfabrikkens Øystein Lindbeck og Mona Dahl. Kanskje kan noen av tekstene også denne gang ende opp på noen av de blå fasadene i byen – eller inne i kulturhuset. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: Kulturfabrikken arrangerer skrivekurs for ungdom helga 5. og 6. mai, og tar med det opp igjen en god tradisjon i Vesterålen.

Inger Merete Elven

– Dette er et kurs for ungdom i videregående-alder fra hele regionen, som kanskje er litt ekstra opptatt av skriving. Vi har gode tradisjoner i Vesterålen for å samarbeide innen kulturområdene, og vi ønsker å stimulere også skriveinteressen, sier fritidsleder Øystein Lindbeck i Kulturfabrikken Sortland KF.

Rundt år 2000 ble det arrangert flere skrivekurs i Vesterålen under ledelse av Lars Saabye Christensen. Resultatet ble flere bokutgivelser, samt flere underfundige tekster som kan leses på veggene i blåbyen.

Denne gang er det sortlandforfatter Mikkel Bugge som skal lede kurset – det første siden 2005. Og kanskje havner noen av resultatene fra dette kurset også på veggene på Sortland.

– Inne i Kulturfabrikken er det også noen grå flater som kunne trenge litt dekorasjon, selv om det ikke er bestemt på forhånd hva som skal bli resultatet. Formålet med kurset er å stimulere skriveinteressen, gjennom å lære å skrive korte tekster i ”skrift på blå bunn”-format.

– Vi ønsker å komme i kontakt med ungdom som har skriving som interesse, som også kan være del av for eksempel en musikk- eller filminteresse. Vi oppfordrer disse til å melde seg på. Skriving kan være en privat og personlig ting for mange. Dette kurset skal være helt uformelt, med lav terskel, sier Lindbeck.

Det vil være plass til ti deltakere på skrivekurset.

Mikkel Bugge debuterte med novellesamlinga Yttersider i 2007. I 2010 utkom hans første roman Gå under jorda. For denne romanen ble han nominert til P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris, og han ble tildelt Havmannsprisen 2011. Flere av novellene hans er oversatt til andre språk. Han debuterte som dramatiker i 2010 med forestillinga Velkommen på Hålogaland Teater. Han har også skrevet stykket Drømmebyen som ble spilt på Den Nationale Scene i Bergen i 2012, og han ble nominert til Brageprisen for novellesamlingen Tauet i 2014.

Mikkel Bugge er selv en av dem som i sin tid deltok på skrivekurs i regi av Kultursamarbeidet i Vesterålen, blant annet med Lars Saabye Christensen.

– Han er et produkt av skrivekursene, og har også det å støtte seg på som kursleder. I tillegg til at han jobber profesjonelt med skriving, sier Lindbeck.

annonse