annonse

– Kjempeforhold i bakken

: Linnea Steiro Darén og Sanna Jensen har vært i Ånstadblåheia Alpinsenter hele helga. – Føret er fantastisk, sier de. (Alle (Foto: Sverre Idar Lakså)
: Fantastiske forhold i Ånstadblåheia Alpinsenter. (Foto: )
: Torgeir Andreassen sier den nye heisen også er populær, spesielt når køen foran hovedheisen blir i største laget. (Foto: )
: Også i den nye barneheisen var det god trafikk søndag. (Foto: )
: Den nye heismaskinen er montert akkurat litt lenger opp enn den gamle. (Foto: )
: Over 150 betalte seg inn i alpinbakken søndag. (Foto: )
: Køen var lang for å ta heisen opp i bakken. (Foto: )

SORTLAND: Det fantastiske vinterværet i helga førte til stor aktivitet i Ånstadblåheia Alpinsenter. – Vi har vært her alle dagene i helga, sier Linnea Steiro Darén og Sanna Jensen.

Sverre Idar Lakså

Mye snø fredag la grunnlaget for drømmeforhold i Ånstadblåheia Alpinsenter. Med ny hovedheis på plass lå dermed alt til rette for ei knallhelg for skitrekket. Lørdag betalte 144 personer seg inn, og søndagen ble enda bedre.

– Over 150 personer har betalt billett idag, og klokka er ikke 13 ennå. Det har gått for fullt hele helga, og vi er storfornøyd, sier leder i Sortland Alpinklubb, Marita Svartsund.

Hele helga i bakken

– Vi har vært i bakken både fredag, lørdag og søndag. Føret er veldig godt, sier Sanna Jensen og Linnea Steiro Darén til Bladet Vesterålen.

De er begge glad for at nyheisen endelig er på plass og i gang.

– Vi har gledet oss til å få kjøre lenge nå, så det var godt å endelig få komme opp her, sier de.

Barnebakken

Nytt for denne sesongen er barnetrekket, som går opp til tredjemasta.

– Det er en god del som bruker dette trekket også, spesielt når køen på hovedheisen blir lang, sier Torgeir Andreassen.

I kommende uke er det meldt sol og stabile minusgrader. Sortland kommune setter opp buss til Ånstådblåheia Alpinsenter alle dagene i den kommende uka, så det borger for ei aktiv uke i skitrekket.

annonse