annonse

Kjørte gjennom reinflokk

Rein.jpg
Rein. (Foto: Hilde Jørgensen)

En rein ble skadet da en bil kjørte inn i den uten å stoppe ved Roksøya tirsdag.

Tor Johannes Jensen

Det kan ha vært utålmodighet som fikk en bilfører til å dunke inn i en rein som var i ferd med å krysse fylkesvei 85 i Roksøyfjorden midt på dagen tirsdag.

Reineier Arild Inga fikk telefon fra politiet som var blitt varslet av et par på vei fra Sortland da hendelsen inntraff.

En flokk rein var på tur over veien, og paret, som kjørte nordover, stoppet bilen og satte på nødblinklysene mens de ventet.

– Det snødde tett og var dårlig sikt. Da mannen min stoppet, trodde han først det var en elg som kom over veien, forteller kvinnen som varslet politiet, til Bladet Vesterålen.

Måtte vente

På den andre sida av flokken, i retning sørover, kom en lys Golf, som også først stoppet for å vente.

– Vi ventet til sammen kanskje ti - femten minutter, men den ventet kortere. Plutselig gasset den på og kjørte, selv om ikke flokken var kommet over veien, forteller hun.

Bilen dunket borti et dyr før den passerte og forsvant.

– Den traff en rein i bakbeina, og vi så at den haltet etterpå, selv om den gikk videre. Vi prøvde å stoppe bilen da den passerte oss, men den bare kjørte, forteller kvinnen.

– Vi syntes det var trasig, så vi ringte politiet. Sånt gjør man jo ikke! Det er jo et levende vesen, sier øyenvitnet.

Lette etter dyret

Arild Inga var tirsdag ute og lette etter dyret, uten å finne den.

– Da jeg kom fram, var flokken trukket opp i skogen, og jeg fortsetter søket onsdag, sier reineieren.

Han er ille ved etter hendelsen.

– Det er beklagelig at folk gjør sånt og kjører på dyr med vilje. Dette er jo direkte dyremishandling. Nå går det en rein og lider på grunn av dette, sier han til Bladet Vesterålen.

Han oppfordrer til å være oppmerksomme dersom de skulle se en lys Golf med eventuelle merker eller skader.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.