annonse

Klar for 17. mai på Sortland

: Roar Christensen, Kjell Olsen, Aid-June Eriksen, Gøril Johnsen, Svein Robert Vestå, Malin Koren og Mona Dahl i 17. mai-komiteen har programmet klart for nasjonaldagsfeiringen på Sortland. (Foto: Hilde Jørgensen)

SORTLAND: Programmet er som i fjor, men spisset for å gjøre det enda bedre.

Hilde Jørgensen

At barnetoget starter ved Kulturfabrikken var så vellykket i fjor at slik blir det også i år. Det samme blir det med at feiringa også blir i Blåbyhallen som i fjor.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på dette og har spisset programmet ytterligere ved at vi har justert litt på rekkefølgen i programmet. Vi starter feiringa med kransnedleggelse allerede klokka 10.30 og så starter toget klokka 11, sier styreleder i Kulturfabrikken og leder av årets 17. mai-komité Svein Robert Vestå.

De øvrige i komiteen er foreldre av barn i 7. klasse ved de to sentrumsskolene.

Nytt i år er at talene blir før toget starter, da det ble litt problemer med lyden og akustikken i Blåbyhallen i fjor. Først ønsker ordføreren velkommen og så holder elever tale ved Kulturfabrikken.

– Elevene holder flotte taler, så nå blir det bedre plass for dem, sier Mona Dahl, som er med i komiteen.

Togruta går fra Kulturfabrikken via Strandgata og opp forbi Lamarktunet til Blåbyhallen. Nytt i år er at toget går i en sløyfe forbi Sjøgata omsorgsboliger.

– Det vil ivareta de eldre som bor der, og som får se toget, sier Vestå.

Program på ettermiddagen

På ettermiddagen blir det matine og kino - samt russetog i sentrum og russetale fra Musikkpaviljongen.

– Juniorkorpset og Sortland musikkforening har matine i Møysalen litt sent på ettermiddagen etter deres ønske, sier Dahl.

I tillegg er det to kinoforestillinger. 

Komiteen har fått laget 17. mai program, prydet av en forside laget av Kornelia Jensen i 2. klasse ved Lamarka skole, som vant tegnekonkurransen. Programmet er delt ut til alle husstander på Sortland, og finnes også på Sortland kommune sin hjemmeside.

– Vi oppfordrer folk til å gå mest mulig og ikke parkere i sentrum, og tar du med kontanter går det fortere å bli ekspedert i kafeen i Blåbyhallen, sier Kjell Olsen.

Komiteen ønsker velkommen til nasjonaldagsfeiringen, og håper selvsagt på fint vær.

annonse