annonse

Mange lykter lyser opp til jul

: Lyktene lyser opp i alléen til Elvenes gård i jula. (Foto: )

Rett sør for Sortland sentrum, i alleen opp til Elvenes gård blir det liksom ikke ordentlig jul før lysene er kommet på plass.

Øyvind Lehn har overtatt tradisjonen etter sin far Rolf, da han drev gården.

Lysene setter han opp hver lillejulaften og de står fram til 1. nyttårsdag.

– Totalt er det vel rundt 30 lys i alleen, og min far laget ofte lysholdere av is som han frøs i 10 liters bøtter. Nå har det jo vært litt mildt de siste årene, så vi bruker vanlige utelykter som har veldig lang levetid, sier Lehn.

Det er tradisjon med lys i alleen hvert år. Det startet i 1994 og har blitt et fast og populært innslag på gården i jula.

– Vi er jo blitt fortalt at det er folk fra hele Vesterålen som tar turen og kjører sakte forbi for å se hvordan det ser ut, og det er jo artig sier Lehn.

– I tillegg til lys blir det jo ekstra julestemning når vi pynter opp med juletre ute i hagen, som står fint sammen med lyktene i alleen, forteller han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse