annonse

Nedgang i arbeidsledigheten

1482490200104.jpg
Færre arbeidsledige i Nordland er noe å glede seg over for Nav-ansatte. (Illustrasjonsfoto) (Foto: )

De fem kommunene i Vesterålen har en klar nedgang i arbeidsledigheten, målt mot tilstanden i arbeidsmarkedet for et år siden.

Morten Berg-Hansen

Hadsel er kommunen med lavest arbeidsledighet, med 1,9 prosent av arbeidsstyrken uten arbeid. I Sortland er ledigheten tre prosent, mens den i Bø er 3,1 prosent. Deretter følger Andøy med 3,2 prosent og Øksnes med 3,7 prosent.

I Lødingen er ledigheten gått opp siden samme tidspunkt i fjor, men ledigheten er likevel bare på 3,2 prosent.

Lavere ledighet i fylket

I hele Nordland er det per desember 2.874 helt ledige. Dette er 434 færre helt ledige enn på samme tid i fjor. Dette tilsvarer en arbeidsledighet på 2,3 prosent, en reduksjon på 13 prosent. I Norge sett under ett er ledigheten lavere enn i samme periode i fjor.

Ledigheten i Nordland er i desember 2016 betydelig lavere enn i fjor på samme tid. Blant kvinner går ledigheten ned (-191 personer), og blant menn er det også en nedgang i ledighet (-243 personer). Vi ser økt sysselsetting i bygg og anlegg, butikk- og salgsarbeid, industriarbeid og reiseliv/transport.

Julehandel

– Noe av økningen i sysselsetting skyldes at handelsnæringene har oppbemannet i påvente av julehandelen, og at reiseliv/transport har oppdrag i forbindelse med at turismen i Nord-Norge nå i større grad er en helårsaktivitet, sier fylkesdirektør Cathrine Stavnes ved Nav Nordland i ei pressemelding.

Det er 171 flere personer som deltar på arbeidsmarkedstiltak i Nordland sammenlignet med samme tid i fjor. I landet sett under ett har antall helt ledige gått ned med 2 290 personer fra desember i fjor. Totalt for landet er det nå registrert 78.556 helt ledige, noe som tilsvarer 2,8 prosent av arbeidsstyrken.

Yrkesbakgrunn

I Nordland finner vi nå flest ledige med bakgrunn fra industriarbeid (550), bygg og anlegg (338) og reiseliv og transport (314).

Størst ledighetsnedgang fra desember i fjor finner vi innenfor yrkesbakgrunn bygg og anlegg der det nå er 64 færre helt ledige. Dette tilsvarer en ledighetsnedgang på 16 prosent for denne gruppen.

Kjønn og ledighet

I desember er det totalt 983 helt arbeidsledige kvinner, en ledighetsprosent på 1,7. Dette er 191 færre personer enn i fjor. I desember er det totalt 1 891 helt arbeidsledige menn som gir en ledighetsprosent på 2,8. Det er en nedgang på 243 personer sammenlignet med samme måned i fjor.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.