annonse

Ny asfalt før vindmølletransporten

: Det er asfaltert langs hele Storvatnet. (Foto: Sverre Idar Lakså)

SORTLAND: Mandag ble det asfaltert på strekninga forbi Storvatnet. Grunnen til det nye dekket er at veien må rustes opp før vindmøllene skal fraktes forbi.

Sverre Idar Lakså

– Vi fikk et krav om å utbedre dekket på veien siden vatnet er drikkevannskilde, forklarer prosjektleder i Ånstadblåheia Vindpark, Torkjell Lund.

Mandag sørget fra Veidekke for at strekninga langs med Storvatnet fikk nytt asfaltdekke. I forrige uke ble veien vasket og kostet for å være klar for asfalteringa. Det er Ånstadblåheia Vindpark som har bestilt asfalteringa.

– Vi har bestilt arbeidet og dekker kostnaden ved asfaltering foreløpig. Vi mener at det ikke er vårt ansvar å sørge for at dekket langs veien er av tilfredsstillende kvalitet, men for å ikke forsinke byggeprosessen forskutterer vi utgiftene, så får vi ta debatten med Statens vegvesen senere, sier Lund til Bladet Vesterålen.

Han forteller ellers at det siste av de 14 vindmøllefundamentene støypes i løpet av denne uka.

– Den 23. juli går den første transporten med vindmølledeler opp fra Sortland. Vi regner med at båten ankommer Sortland rundt den 20. juli, men det kan godt bli tidligere, sier Lund.

Han sier at prosjektet stadig er i skarp rute, slik det har vært gjennom hele byggeprosessen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse