annonse

Nydelige kvinnerøster

DSC_0393.JPG
Torill Karijord var en glimrende solist med Inger Lise Rypdals kontroversielle låt, Fru Johnsen, som fikk avlivet tilsynet for høy moral. Kammerpikende under ledelse av dirigent Hege Monica Eskedal briljerte med et bredt repertoar. (Foto: Tone M. Sørensen)
DSC_0386.JPG
Koret Godt blanda består av damene fra vokenopplæringa i Hadsel, og ble stiftet i 2011 etter initiativ fra Helene Enoksson. De høstet stor applaus for sine muntre viser, blant dem Alf Prøysens Vise for gærne jenter. (Foto: Tone M. Sørensen)
DSC_0399.JPG
Oddbjørg Høve var kveldens yngste solist og imponerte da hun sang og spite Lars Bremnes sin sviske Å kunne æ skrive, sammen med Skjalg Bjørstad på piano. (Foto: Tone M. Sørensen)

SORTLAND: Kammerpikene og deres gjester sørget for en helaften når de markerte kvinnedagen musikalsk.

  • Tone Marit Sørensen

Det var 104 publikummere samlet i aulaen på Sortland videregående skole tirsdag kveld der Kammerpikene, Vesterålens regionale damekor markerte kvinnedagen.

Og det ble ei feiring med sus i, sammen med to dyktige unge solister og gjestekorene Godt blanda og Kordamen fra Innlandet.

Selv om det var iskaldt ute klarte buketten av vakre kvinnerøster å skape vårstemning og varme hjerter, med sang der og musikk der kvinner var en rød tråd.

Andre Bjerkes dikt om en ekte frihetskjemper var en slager, lest opp av Grete Rosback, hans herlige ordlek om kjerringa mot strømmen. Folkeeventyrets kjerring, som selv under vann holder på motargumentene. For som han sier det, dikteren:

– Hun er en av de jeg gjerne skulle kjenne. Det beste i oss er i slekt med henne!

Fra den bulgarske folketonen koret startet med, til avslutningen som var ei låt til karene, slik at også mannfolkene fikk litt heder til slutt. Det var en glede å være en del av kammerpikenes kvinnedagsfeiring.

 

annonse