annonse

Nykaia i Holmen overrakt

holmen00001.JPG
Inge Ovesen (f.v.), Frank Sandvik, Max Olsen, Barry Olsen og Knut Roald Holmøy fra henholdsvis Holmøy-konsernet og Øksnes Entreprenør er god fornøyd med det nye kaianlegget som ble offisielt overrakt tirsdag. (Foto: Inger Merete Elven)
holmen00002.JPG
Arbeidet med fundamenteringa til administrasjonsbygget er alt i gang. (Foto: Inger Merete Elven)
holmen00003.JPG
Prestfjord var inne og prøvekjørte nykaia sist uke. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: Øksnes Entreprenør har overrakt kaianlegget i Holmen til Holmøy-konsernet til rett tid og i tråd med kontrakt. Nå tar øksnesfirmaet fatt på bygningsmassen.

Inger Merete Elven

– Vi er godt fornøyd med jobben de har gjort. Alt har gått etter planen, smiler Inge Ovesen, prosjektleder for byggherre Holmøy Maritime.

– Nå er kaia så ferdig som den kan bli. Ti meter av sekundærkaia gjenstår, i påvente av fundamenteringen til administrasjonsbygget. Deler av fundementet blir under sekundærkaia, forklarer Ovesen.

Knut Roald Holmøy er tilfreds med at kaianlegget ble overlevert til rett tid, noe som slettes ikke er noen selvfølge på slike store prosjekter.

– Vi hører jo stadig om forsinkelser og sprekker på byggeprosjekter, men det har ikke skjedd her, påpeker han.

Blir med videre

Max Olsen i Øksnes Entreprenør forteller at man til og med var ferdig i juni, mens fristen var satt til 8. august.

– Omstendighetene var heldige, med lite snø i vinter, greie grunnforhold og ikke minst gode samarbeidspartnere og arbeidere av beste sort, sier Olsen.

holmen00003.JPG  

Han tror iallfall ikke det skadet at firmaet gjorde en såpass god jobb med kaia, da Øksnes Entreprenør også ble valgt til å bygge fryselager og administrasjonsbygg, inkludert garasje, i Holmen.

– Kaia var et prosjekt for seg selv, og det samme er byggmassen som skal opp. Der har Øksnes Entreprenør måttet konkurrere på lik linje med de andre. Men de leverte det beste tilbudet, ut fra de spesifikasjonene vi ga, sier Holmøy.

Allerede i gang

Å få oppdraget med å føre opp byggene, som skal reises i tråd med Snøhetta-arkitektenes  tegninger, betyr masse for Øksnes-bedriften.

– Det er flott å få sånne store prosjekter her i regionen. De fleste tidligere storprosjektene vi har vært engasjert i har vært utenfor Vesterålen. Nå er vi godt i gang med neste etappe her i Holmen. Prosjekteringa for byggene pågår for fullt, og vi har satt i gang med fundamenteringa for administrasjonsbygget, forteller daglig leder i Øksnes Entreprenør, Barry Olsen.

Fryselageret skal gjøres ferdig først. Etter planen skal det ferdigstilles i slutten av mars neste år, mens administrasjonsbygget skal være ferdig  i september neste år. En del utomhusarbeid er også inkludert.

– Vi begynner gravearbeidet for fryselageret i løpet av denne uka. Og vi setter neste uke i gang med å produsere elementene på fabrikken vår på Myre, sier Barry Olsen.

– Bidrar til aktivitet

I de travleste periodene regner han med at prosjektet i Holmen vil sysselsette mellom 15 og 20 mann fra arbeidsstokken hans. Sammen med underentreprenører betyr det at det blir en yrende aktivitet på det nye industriområdet i Holmen i tida framover.

Knut Roald Holmøy håper å kunne ta med seg sine ansatte inn i det nye administrasjonsbygget før jul neste år.

– Vi reiser rundt i Europa og bygger flåter og båter. Men akkurat når det gjelder utbygginga i Holmen var det viktig for oss med en lokal entreprenør, sier han.

– Hvorfor det?

– Fordi det betyr noe for den regionen vi lever i, å kunne bidra til å generere aktivitet, sier Holmøy.

Arkitektur utenom det vanlige

– Vi er utrolig stolt over at et stort rederi har valgt oss til å fullføre dette store prosjektet, sier Barry Olsen.

At Snøhetta står bak utformingen av byggene firmaet nå tar fatt på legger ikke akkurat noen demper på arbeidsiveren.

– Dette blir ikke tradisjonelle bygg. Snøhetta er jo kjent for å gjøre ting spesielt. Det er artig for oss å få gjøre en sånn jobb. Det er mange som jobber for oss som har dette faget som lidenskap og som ser fram til oppgaven, sier han.

holmen00002.JPG

Les også:

I rute med kaianlegg i Holmen

Bygger ut i Holmen  

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse