annonse

– Perfekt etter ei nattevakt

: Tori Lund, Arya Helland Lund, Fredrik Helland, Liv og Rune Tjønsø i Hindø Kaffebrenneri. (Alle (Foto: Sverre Idar Lakså)
: Kathrine Witzøe solgte skilt, t-skjorter og mye annet med nordnorske uttrykk og ordtak. (Foto: )
: Roar Hveding og Arnhild Haraldsen solgte papiljotter, skjærfjøler og bøker. – Skjærfjølene er veldig populære, sier de. (Foto: )

SORTLAND: – Dette er akkurat det man trenger etter ei nattevakt, en god kopp kaffe, sier Tori Lund. Rune Tjønsø ved Hindø Kaffebrenneri har laget en egen julekaffe, som falt veldig i smak blant de besøkende på førjulsmessa i Kleiva.

Sverre Idar Lakså

– På nattevakt går det mye i kaffe for å holde det gående, og denne likte jeg veldig godt. Det er det man trenger etter ei lang natt våken, sier Tori Lund.

Hun og mange andre tok turen innom førjulsmessa i Kleiva lørdag, der man kunne handle i mange salgsboder, eller kjøpe noe godt i kaféen.

I en av bodene fant vi Rune og Liv Tjønsø i Hindø Kaffebrenneri. De solgte mange av de kaffesortene som de har solgt i mange år, og ett helt nytt produkt, nemlig julekaffe.

– Den er veldig fruktig, og vi har solgt mye av den idag. Det som jeg synes er minst like viktig er at bøndene som dyrker den i Etiopia får rettferdig betaling for kaffen, sier Rune Tjønsø.

– Vi er her for å se om vi kanskje finner noen julegaver, både til venner og familie, og til oss selv. Det er mye fint i ull her, og det trenger man jo på denne tida av året, sier Lund.

Tjukke skjærfjøler

I boden til Arnhild Haraldsen og Roar Hveding fant man litt av hvert. Der var både papiljotter, skjærfjøler og bøker.

– Jeg selger bøker og papiljotter, og Roar selger skjærfjøler, forteller Haraldsen.

Hun sier skjærfjølene er spesielt populære.

– De er tjukke, slik at man kan slipe dem ned, og jeg lager dem av bjørk, rogn og furu, sier Hveding.

Haraldsen sier papiljottene også er populære.

– De er slik de ble laget før i tida, og kanskje det beste redskapet for å holde på krøllene gjennom natta, sier hun.

Populære tulleskilt

En av de mest populære bodene var det Kathrine Witzøe som hadde.

– Jeg lager alt sjøl, t-skjorter, bokskjølere og tulleskilt. Alle med nordnorske fraser og ordtak. Det er nok det som fenger, sier Witzøe.

Da det nærmet seg slutten på julemessa, ble det tid for loddtrekning, og tallene som ble trukket sier litt om hvor mange som hadde vært innom. Det var solgt flere tusen lodd, til inntekt for samfunnshuset i Kleiva.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse