annonse

Promilletatt for femte gang

1460706192256.jpg
(Illustrasjons (Foto: Inger Merete Elven)

ANDØY: En andværing i 30-årene ble stoppet med promille og i stjålet bil. Det ga fengselsstraff.

Morten Berg-Hansen

Det var i april i år at hendelsene fant sted. Mannen hadde på dagtid fredag tatt bussen i retning Sortland. Forut for kjøringa hadde han ruset seg på narkotiske stoffer. Og på bussen hadde han stjålet 700 kroner fra ei lommebok som lå i en bag tilhørende en medpassasjer.

Natt til lørdag stjal mannen en Nissan X-Trail fra Vesterålen bil, som han kjørte rundt med til ulike steder i regionen. Bilen ble seinere funnet igjen i Risøyhamn, men mannen skal ha vært både i Lødingen, på Andnes og på Sortland før den endte der. Da skal mannen ha vært påvirket i en grad som tilsvarer mer enn 1,2 i promille.

Mannen har ikke førerkort for bil. Han er dømt for rus-kjøring fire ganger tidligere, i 1997, 2008, 2010 og 2012. I tillegg er mannen flere ganger dømt for bilbrukstyveri.

Vesterålen tingrett dømmer mannen til fengsel i 60 dager og en bot på 5.000 kroner. Han må også betale tilbake det han stjal fra medpassasjeren på bussen, samt tåle inndraging av en kniv han hadde på seg da han ble pågrepet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.