annonse

– Sjeldent tørt

: Ved Storvatnet i Sortland er det tydelige tegn på at det er ei stund siden sist det kom regn. (Foto: Sverre Idar Lakså)

VESTERÅLEN/TROMSØ: Det ble satt tørkerekord i Sortland for juli, og så langt har det ikke kommet regn i august – i det hele tatt. – Det skal komme pittelittegrann regn seinere i uka, men neppe nok til å dempe skogbrannfaren, sier statsmeteorolog Magnus Haukeland til Bladet Vesterålen.

Sverre Idar Lakså

Siden målestasjonen på Sortland ble satt i drift i 1985, har det ikke vært så lite nedbør i juli som i år. Det kom kun 7,2 millimeter nedbør i Sortland i juli, og dermed ble den forrige rekorden fra 1997 (8,2 millimeter) slått.

– Hittil i august er det ikke registrert en eneste millimeter i Sortland, sier statsmeteorolog Magnus Haukeland ved Vervarslinga for Nord-Norge til Bladet Vesterålen.

– Det ble satt rekorder både i Sortland og i Vågan, der målestasjonen står plassert i Kongsmarka, ikke langt fra Svolvær, sier Haukeland.

Han sier utsiktene for nedbør ikke er noe å snakke om.

– Det kommer inn et nedbørsområde over Helgeland, og det beveger seg videre nordover. Dermed får Vesterålen pittelittegrann nedbør seinere i uka, men det spørs om det utgjør noen forskjell for skogbrannfaren i distriktet, sier Haukeland.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse